Αβεβαιότητα επικρατεί στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, καθώς η χώρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί τελωνειακοί δασμοί στα τρόφιμα και στα αγροτικά προϊόντα, το Brexit αναμένεται να επιβαρύνει τους εξαγωγείς με νέες υποχρεώσεις και ελέγχους, ενώ η ισοτιμία ευρώ-στερλίνας ίσως καταστήσει τα ελληνικά προϊόντα ακριβότερα για τους Βρετανούς καταναλωτές και επομένως μη ανταγωνιστικά συγκριτικά με άλλες χώρες.

“Τα επιτραπέζια σταφύλια μπορεί να πληγούν από το Brexit, γιατί είναι ένα ακριβό προϊόν και άλλες χώρες έχουν αρχίσει ήδη να προσαρμόζουν την παραγωγή τους σε νέες ποικιλίες, «καινοτόμες» και πιο οικονομικές, γεγονός που ενδεχομένως καταστήσει τα ελληνικά σταφύλια μη ανταγωνιστικά” δηλώνει στο Agricola ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit-Hellas, Γιώργος Πολυχρονάκης.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Το Brexit “πιέζει” τα επιτραπέζια σταφύλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!