Ο περονόσπορος είναι η σημαντικότερη μυκητολογική ασθένεια που προσβάλλει τα φυτά της πατάτας, μπορεί να προκάλεσει μεγάλη καταστροφή στην παραγωγή όχι σε μόνο μία περιοχή. Στη χώρα μας, ο περονόσπορος μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην καλλιέργεια της πατάτας, τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο.

H προσβολή του περονόσπορου ξεκινά από τα κατώτερα φύλλα του φυτού της πατάτας, όπου εμφανίζονται κιτρινωπές κηλίδες ακανόνιστου σχήματος.

 Έτσι είναι απαραίτητο κατά τη φύτευση να απαιτείται προσεκτική διαλογή του πατατόσπορου και απομάκρυνση κάθε πιθανού μολυσμένου κονδύλου.

Τέλος, απαιτούνται προληπτικές επεμβάσεις με οικολογικά σκευάσματα χαλκού κάθε 10-15 μέρες, ξεκινώντας όταν τα φυτά γίνουν 15-20 εκατοστά. Είναι απαραίτητο να προστατευθεί η νεαρή βλάστηση της πατάτας, ώστε να μην εγκατασταθεί η ασθένεια στο χωράφι.

Τα ποτίσματα να σταματούν 4 – 5 ημέρες πριν τη συγκομιδή και οπωσδήποτε να μην γίνεται συγκομιδή μετά από βροχή.Να μην γίνεται συγκομιδή πριν οι πατάτες να είναι τελείως ώριμες.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Περονόσπορος της πατάτας, μια πολύ σοβαρή ασθένεια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!