“Προηγμένο μάθημα σε ζωντανή ροή στο διαδίκτυο με 50 συμμετέχοντες από Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Κροατία, Ελλάδα, Ιράν, Ιταλία, Ιορδανία, Λίβανο, Μαρόκο, Κράτος της Παλαιστίνης, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Τυνησία και Τουρκία. 

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΟΕ) και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο της Σαραγόσα (IAMZ) διοργάνωσαν ένα προχωρημένο μάθημα παρακολούθησης και επιτήρησης των παθογόνων ελιάς σε διαδικτυακό τρόπο ζωντανής ροής, από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2020.

Το μάθημα απευθυνόταν στις αρμόδιες αρχές στον τομέα της πιστοποίησης και επιθεώρησης φυτοϋγειονομικής περίθαλψης, επαγγελματιών φυτοπροστατευτικών υπηρεσιών, τεχνικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων από ιδρύματα Ε & Α που ασχολούνται με τη διάγνωση ασθενειών και τα σχέδια πρόληψης και ελέγχου παθογόνων στον τομέα της ελιάς, μαζί με τις τράπεζες μικροβλαστικών ελαιολάδου τεχνικοί.

Με τη συμμετοχή σε αυτό το μάθημα οι τεχνικοί αναμένεται:

– Να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη βιολογία, την οικολογία και την επιδημιολογία των κύριων παθογόνων παραγόντων που απειλούν την ελιά, εστιάζοντας στις Xylella fastidiosa και Verticillium dahliae.

– Να κατανοήσουν το κανονιστικό πλαίσιο και τα διεθνή πρότυπα βάσει των οποίων πραγματοποιείται η παρακολούθηση και παρακολούθηση των παθογόνων ελιών

– Να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις σχετικές παραμέτρους για το σχεδιασμό της έρευνας και την αποτελεσματική παρακολούθηση με ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες δειγματοληψίας και τη διάγνωση χρησιμοποιώντας Xylella fastidiosa και Verticillium dahliae ως μελέτες περιπτώσεων.

– Να είναι σε θέση να προετοιμάσουν και να σχεδιάσουν έρευνες και δραστηριότητες παρακολούθησης βάσει κινδύνου.

– Να συνεργαστούν με επαγγελματίες και βασικούς παράγοντες σε χώρες μέλη της ΔΟΕ, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ενισχύοντας τη συνεργασία για την αντιμετώπιση αναδυόμενων και επανεμφανιζόμενων ασθενειών στην ελιά.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Παρακολούθηση και επιτήρηση των παθογόνων της ελιάς

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!