Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Σταματάκος στην σελίδα του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης Facebook:
Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει και την προσφυγή των Μεσσήνιων αγροτών στο ΣτΕ για την ονομασία προέλευσης της επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών θέλω να σημειώσω ότι:
1. Είναι άκαιρο αυτή την στιγμή εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης να επιλέγεται αυτή η μέθοδος που στην ουσία αν ισχύσει θα πλήξει το άλλο 97% της Ελληνικής παραγωγής και κυρίως της Λακωνίας που κατέχει το 28% της Ελληνικής παραγωγής.
2. Αποδεδειγμένα τα εδάφη και ο τρόπος παραγωγής έχει το αποτέλεσμα ποιοτικού προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας.
3. Οι Ελληνοποιήσεις είναι πληγή για τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας.
4. Χρειάζεται με πρωτοβουλίες της Πολιτείας προς την Ε.Ε να θεσμοθετηθούν λύσεις που θα προασπίζουν την Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας/Καλαμών.
5. Με πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ να ανοίξει άμεσα διάλογο όλων των εμπλεκομένων φορέων για την διασφάλιση της συνολικής παραγωγής αλλά κυρίως της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.
6. Χρέος και υποχρέωση μας ως Περιφερειακό Συμβούλιο να συνεχίσουμε την προβολή των προϊόντων μας και εν προκειμένω της Επιτραπέζιας Βρώσιμης Ελιάς.
7. Το πρόβλημα δεν είναι ο ανταγωνισμός και η διαμάχη των Πελοποννησίων αγροτών για την ονομασία της βρώσιμης Ελιάς , αλλά η σύνθεση και η συνεργασία για την εύρεση νέων αγορών είτε με την επέκταση του ΠΟΠ , είτε με την ονομασία ΓΤΕ.
Πολιτική βούληση χρειάζεται και συνεργασία όλων των φορέων γιατί η διεθνή αγορά γνωρίζει ότι η Πελοποννησιακή Επιτραπέζια Ελιά Καλαμών/Καλαμάτας είναι η καλύτερη στον κόσμο, άρα υπάρχει μέλλον!
AgroPublic | 118649184 10222191993484033 1769991180319398860 n.jpg? nc cat=110&ccb=2& nc sid=8bfeb9& nc ohc=VgLsMDpayjgAX9G npv& nc ht=scontent.fath5 1
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Μ.Σταματάκος: Οι Ελληνοποιήσεις είναι πληγή για τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!