Η Γεωργία Ακριβείας είναι μία μέθοδος γεωργίας, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται χρήση νέων τεχνολογικών λύσεων  για την υλοποίηση μετρήσεων στοιχείων των φυτών και του εδάφους.

Στόχος αυτών των μετρήσεων είναι η καταγραφή των ακριβέστερων αναγκών του κάθε χωραφιού, προκειμένου ο καλλιεργητής να μπορέσει να τις αξιολογογήσει και να τις ικανοποιήσει με περισσότερη ακριβεία.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι η μείωση των παγίων, όπως φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ.ά., ενώ ο απώτερος σκοπός είναι η βελτιστοποίηση της ποιότητας και ποσότητας της σοδειάς, παράγοντας ταυτόχρονα ένα οικολογικό προϊόν.

ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Ποιες είναι οι διαδικασίες;

Η διαδικασία ξεκινά με την χαρτογράφηση των χωραφιών, όπου αποκτάται μία εικόνα της καλλιεργήσιμης γης. 

Στη συνέχεια, συλλέγονται πληροφορίες σχετικά την ποιότητα και την δομή του εδάφους, καθώς και οι ελλείψεις και τα πλεονάσματα σε ιχνοστοιχεία, έτσι ώστε να συμπληρώνονται και να αφαιρούνται στοιχεία όπως λίπασμα, φυτοφάρμακα κ.λπ. ανάλογα με τις ανάγκες. 

Οικονομία – Αγορά . Νέα αγροτικής οικονομίας από ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος, κατά την συγκομιδή ελέγχεται η αποδοτικότητα του αγροτεμαχίου ανά μέτρο και με αυτό τον τρόπο ο καλλιεργητής μπορεί να παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των κινήσεων σε ετήσιο επίπεδο, ενώ μπορεί να αξιολογεί και να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για το πλάνο καλλιέργειας του επόμενου έτους.

Ποιες εφαρμογές έχει στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια;

Οι λύσεις που εφαρμόζονται σήμερα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες αφορούν τη θέρμανση, τον αερισμό και την ψύξη.

Κάνοντας χρήση της πρόληψης του Μετεωρολογικου Σταθμού ο καλλιεργητής μπορεί σε πραγματικό χρόνο και να ελέγξει τη θερμοκρασία που επιρκατεί στο θερμοκήπιο.

Σε ό,τι αφορά το νέρο και τη λίπανση, έχοντας τους κατάλληλους αισθητήρες γίνεται παρέμβαση στις πραγματικές ανάγκες της καλλιέργειας.

Τέλος, γίνεται ορθολογικη χρήση των φυτοπροστατευτικών και των χημικών, καθώς ο καλλιεργητής μπορεί να γνωρίζει άμεσα τις συνθήκες στο θερμοκήπιο και να παρεμβαίνει μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

Άρθρα – Απόψεις , Συμβουλές Καλλιέργειας και χρήσιμο υλικό από ειδικούς του χώρου .

Ποια οφέλη αποκομίζει ο παραγωγός;

  • Μείωση εισροών
  • Ομογενοποιμένη παραγωμένη
  • Ταυτοποίηση και ιχνηλασιμότητα του παραγόμενου προϊόντος
  • Δυνατότητα να αποδείξει σε πιστοποιητική αρχή το λόγο που παρενέβη στην καλλιέργεια
  • Πρόσθεση εμπορική αξία η οποία προσδίδεται σε μια παραγωγή από τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό

Βίντεο

Ο Αντώνης Τερζής, εμπορικός διευθυντής του εξειδικευμένου πάροχου λύσεων Γεωργίας Ακριβείας Tractor GPS, μιλάει για την εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια

Το Νο1 Site Αγροτικής Ενημέρωσης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ AGROPUBLIC. Είμαστε η φωνή του αγρότη, στεκόμαστε δίπλα στον παραγωγό, κτηνοτρόφο, μελισσοκόμο, Είμαστε συνοδοιπόροι με τον νέο Επιστήμονα συμβάλλοντας στην έγκυρη και μαχητική αρθρογραφία δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και νέα σε όσους ασχολούνται με τον Πρωτογενή τομέα.

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον Αγρότη.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Γεωργία Ακριβείας στο Θερμοκήπιο: Ποια οφέλη αποκομίζει ο παραγωγός

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!