Για να προωθήσουμε την καινοτομία, πρέπει να θέσουμε την τεχνολογία στα χέρια κάθε εργαζομένου, οργανισμού και δημόσιου οργανισμού σε όλο τον κόσμο.

Xρειαζόμαστε μια στρατηγική για να ξανασκεφτούμε και να ανοικοδομήσουμε κοινότητες, βιομηχανίες, εταιρείες και έθνη. Καθώς καταπολεμούμε τις καταστροφικές διαταραχές από μια παγκόσμια πανδημία, την οικονομική πίεση, τις κλιματικές κρίσεις και την αναταραχή για τη φυλετική αδικία, η τεχνολογία πρέπει να αποτελεί μέρος μιας λύσης – αλλά η τεχνολογία από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Ο Satya Nadella είναι διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. Ο Marco Iansiti είναι καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Harvard Business School και πρόεδρος του Keystone.AI.

Για να  διαδώσουμε τις οικονομικές ευκαιρίες και την ανθεκτικότητα, πρέπει να εκδημοκρατίσουμε την «ένταση της τεχνολογίας», έναν συνδυασμό δεξιοτήτων τεχνολογίας και ανθρώπων – συμπεριλαμβανομένων των citizen developers. Αυτή η λεγόμενη ένταση αποτελείται από τρεις διαστάσεις: την υιοθέτηση της τεχνολογίας, την ικανότητα των ατόμων να τη χρησιμοποιούν και την εμπιστοσύνη τους στους οργανισμούς που την αναπτύσσουν. Τα εργαλεία από το cloud computing έως το AI θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια κάθε εργαζόμενου γνώσης, εργαζομένου πρώτης γραμμής, οργανισμού και δημόσιου οργανισμού σε όλο τον κόσμο.

Ο σημερινός αγρότης πετά ένα drone χαμηλού πάνω σε γεωργικά χωράφια, στέλνοντας δεδομένα πίσω , όπου το cloud computing και το Al μπορούν να παρέχουν άμεση ανάλυση σχετικά με το πού υπάρχει έλλειψη υγρασίας ή τα έντομα δημιουργούν εστίες, όπου με αυτό το τρόπο αντιμετωπίζονται σοβαρές επιπτώσεις. Επίσης, οι γιατροί, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, συνεδριάζουν σχεδόν χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα για να εξετάσουν έναν ασθενή και να μοιραστούν εικόνες και να λάβουν αμέσως πληροφορίες από τα δεδομένα.

Η επόμενη δεκαετία οικονομικής απόδοσης για κάθε οργανισμό θα καθοριστεί από την ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού του, με την τεχνολογία και τις δεξιότητες να δημιουργούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ως τέτοια, η ένταση της τεχνολογίας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, θα εξασθενίσει στο παρασκήνιο, καθιστώντας μέρος της κοινωνίας.

Η έρευνα που διεξήχθη από τη Microsoft και την Keystone επισημαίνει τον κρίσιμο ρόλο της επένδυσης όχι μόνο στην τεχνολογία αλλά και στη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής που μπορεί να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες σε διαχωρισμούς και εμπόδια, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες που απαιτούνται για να οδηγήσει την καινοτομία που είναι απεγνωσμένα απαραίτητη για την ανοικοδόμηση.

Η επιτυχία σε αυτή τη στιγμή πρωτοφανούς αναταραχής θα απαιτήσει από εμάς να σκεφτούμε τολμηρά και να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις. Η τρέχουσα κρίση απαιτεί καινοτομία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε κάθε γεωγραφική και κοινωνική κοινότητα. Αυτό απαιτεί όχι μόνο την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων, αλλά και την παροχή μιας αρχιτεκτονικής που θα διασφαλίζει ότι τα απαραίτητα εργαλεία, δεδομένα και τεχνολογία είναι ευρέως προσβάσιμα και διατίθενται σε παραδοσιακά απομονωμένες ομάδες και γεωγραφικές περιοχές. Η σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι σχεδόν μια νέα ιδέα. Αλλά είναι η διαδεδομένη και έντονη χρήση τεχνολογίας και εργαλείων των ανθρώπων που είναι το κρίσιμο συστατικό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο  https://www.wired.com/story/want-a-more-equitable-future-empower-citizen-developers/

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Θέλετε ένα πιο δίκαιο μέλλον; Γράφει ο S.Nadella CEO της Microsoft. και M.Iansiti καθηγητής του Harvard

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!