Δίνουμε 1 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα, με 6,5% λιπαρά και 5,40% πρωτεΐνη, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή Γραβιέρας ΠΟΠ Κρήτης. ανέφερε ο Γιώργος Ξυλούρης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κόφινα στο Ηράκλειο.

Σ. Γρατσάνης ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΜΟΡΝΟΥ

 Αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες γαλακτοκομικών διαπιστώνει ο Στέργιος Γρατσάνης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης Τυροκομικά Μόρνου από την Στερεά Ελλάδα. “Το πρόβειο, που πέρυσι πωλούνταν γύρω στα €0,90-0,94, φέτος έχει πάει κοντά στο €1,12-1,20, ανάλογα τον κτηνοτρόφο σε Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Το κατσικίσιο είχε τιμή €0,58, φέτος έφτασε τα €0,65 και ίσως πάει στα €0,67”. Όπως εξηγεί, η αύξηση έχει περάσει ήδη, σχεδόν σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και αναμένεται εντός του μήνα να περάσει και στα τυροκομικά. “Βλέπουμε ότι στα γαλακτοκομικά έχουν γίνει ήδη αυξήσεις σε γιαούρτι και επιδόρπια και αναμένουμε να περάσει και στις υπόλοιπες κατηγορίες”. Υπογραμμίζει δε, ότι μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στην μείωση του ζωικού κεφαλαίου, είτε λόγω καταρροϊκού πυρετού, είτε από το γεγονός ότι αρκετοί παραγωγοί πούλησαν τα κοπάδια τους. Αυτοί οι λόγοι, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις τιμών στο γάλα εισαγωγής, στις μεταφορές αλλά και στις ζωοτροφές, οδήγησαν στην αύξηση. “Και πέρυσι και φέτος έχουμε αύξηση στο κόστος για ζωοτροφές και φάρμακα, ενώ ειδικά, πέρυσι, οι αυξήσεις δεν ανταποκρίνονταν στην τιμή του γάλακτος”.

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: 1,20 ευρώ το κιλό το πρόβειο γάλα στον κτηνοτρόφο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA