Η θειοχαλκίνη αποτελεί μίγμα σκόνης θειαφιού και μεταλλικού χαλκού σε συγκεκριμένη αναλογία. Είναι ένα ισχυρό μυκητοκτόνο που χρησιμοποιείται στο σύνολο των καλλιεργειών και βοηθά σε πλήθος ασθενειών και εχθρών.

Η θειοχαλκίνη εφαρμόζεται τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά και είναι ένα οικολογικό προϊόν φυτοπροστασίας εγκεκριμένο για χρήση σε βιολογική καλλιέργεια, που μπορούμε να προμηθευτούμε από γεωπονικά καταστήματα σε μικρές και μεγαλύτερες συσκευασίες.

Η θειοχαλκίνη εφαρμόζεται με σκόνισμα στο φύλλωμα των φυτών του λαχανόκηπου για την αντιμετώπιση του περονόσπορου και του ωίδιου, τις δύο σημαντικότερες μυκητολογικές ασθένειες των κηπευτικών. Κάνουμε εφαρμογή της θεοχαλκίνης ανά δεκαπέντε ημέρες στον κήπο μας, προσέχοντας να κάνουμε δύο εφαρμογές ως μέγιστο ανά καλλιεργητική περίοδο.

Η γενική δοσολογία εφαρμογής για τη θειοχαλκίνη είναι δύο με τρία κιλά το στρέμμα, αν και το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με την ένταση της προσβολής της ασθένειας. Τελευταία επέμβαση είναι οι 7 ημέρες πριν τη συγκομιδή για καλλιέργεια ντομάτας, καλλιέργεια μελιτζάνας, καλλιέργεια κολοκυθιού και καλλιέργεια αγγουριού και οι 21 μέρες πριν τη συγκομιδή για καλλιέργεια πεπονιού, καλλιέργεια καρπουζιού και καλλιέργεια πατάτας.

Η θειοχαλκίνη δεν λειτουργεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες κάτω από 18°C και έχει μέγιστη δράση σε θερμοκρασίες 20°C-26°C.

ΦΩΤΟ: mistikatoukipou.gr

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Θειοχαλκινη: Ένα πανίσχυρο οικολογικό όπλο για τα φυτά μας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.