Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, αφουγκραζόμενος την αγωνία χιλιάδων αγροτών με την παρούσα ανακοίνωση, θέλει να απευθυνθεί προς όλους όσους σχετίζονται με την αγροτική πολιτική ( Υπουργείο Γεωργίας , ΕΛ.ΓΑ. , Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας ) και ν’ αναδείξει την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στους ελαιώνες από τις πρόσφατες ακραίες υψηλές θερμοκρασίες.

Επειδή οι ελαιώνες, ήταν στο κρίσιμο στάδιο της καρπόδεσης και γεννιόνται εύλογες αμφιβολίες για την παραγωγή του προσεχούς χειμώνα ζητούμε από τον ΕΛΓΑ – καθ’ ότι τον πληρώνουμε με την Ενεργοποίηση της Επιδότησης – να αποστείλει τάχιστα κλιμάκια καταγραφής & εκτίμησης των ζημίων και να προβεί σε αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες Αγρότες.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε προς την ηγεσία του ΕΛΓΑ ότι ο οργανισμός συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με χρήματα των Αγροτών , οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες του αναμενόμενου και εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του το χρέος αποστέλλεται στην εφορία στερώντας από τον Αγρότη φορολογική ενημερότητα. Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής & τις χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου καθιστούν του μέλλον του Αγρότη εξαιρετικά αβέβαιο. Χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων , μείωση Κοινοτικών Ενισχύσεων, υψηλή φορολογία & ασφαλιστικό, Δασικοί χάρτες, αισχροκέρδεια εμπόρων, υψηλό κόστος παραγωγής (τιμές λιπασμάτων , αγροεφοδίων , ημερομίσθια ) συνομολογούν στην ότι σε λίγα χρονιά από σήμερα ο αγρότης θα έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης.

Απευθυνόμαστε προς τα συναρμόδια Υπουργεία που έχουν ευθύνη στην χάραξη αγροτικής πολιτικής να προχωρήσουν προς επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων των Αγροτών γιατί πολύ απλά σε λίγα χρονιά από σήμερα ο Αγρότης δεν θα υπάρχει , η πρωτογενής παραγωγή θα έχει καταρρεύσει και εταιρείες θα αγοράζουν τα προϊόντα μας σ’ εξευτελιστικές τιμές και θα πωλούνται στους καταναλωτές πανάκριβα .

Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών διότι η καταστροφή μας θα ισοδυναμεί με καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας.
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: “Σταματήστε τον εμπαιγμό των Αγροτών” του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!