Αντιπροσωπείες αγροτών από Καλαμάτα και Σπάρτη.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών είχε την Τρίτη 28 Απριλίου στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους, τόσο λόγω των συνθηκών που δημιούργησαν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, όσο και οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων -αμφίβολης ποιότητας, όπως είπαν-, από τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν ως συνέπεια το δικό τους προϊόν είτε να μένει αδιάθετο, είτε να αγοράζεται σε εξευτελιστικές τιμές, που δεν έχουν καμία σχέση με τις τελικές, πολύ ακριβότερες, με τις οποίες το προϊόν φθάνει στον καταναλωτή.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε συμπαράσταση, τόνισε ότι διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, σημειώνοντας παράλληλα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η περιφερειακή αρχή επιδεικνύουν για την βελτίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου..

Κατέθεσε τα αιτήματά του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας:

Εκπροσώπους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας συνάντησε την Τρίτη 28 Απριλίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, οι οποίοι του παρέδωσαν έγγραφο με αιτήματά τους.

Τα αιτήματα αφορούν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου τα οποία εντάθηκαν με αφορμή την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε συμπαράσταση στον αγροτικό κόσμο που έχει πληγεί και δεσμεύθηκε ότι θα διαβιβάσει προς την περιφερειακή αρχή το υπόμνημα που του παραδόθηκε.

Παράλληλα, τόνισε το έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τον αγροτικό τομέα, μέσα από την υλοποίηση υποδομών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες των καλλιεργειών και θα διασφαλίσουν πόρους στους παραγωγούς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :