Σε συμβολική αγωνιστική δράση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου Αγροτικοί Σύλλογοι από την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου, που συσπειρώνονται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Οι αγρότες, αψηφώντας τον βροχερό καιρό, έβγαλαν συμβολικό αριθμό τρακτέρ στον κόμβο της Ιτέας και ανάρτησαν πανό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

AgroPublic | kinitopoiisi agrotes

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν οι διεκδικήσεις για άμεση απονομή των αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, η διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματός τους, η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων, η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους που να ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες και η ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας.

Με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων και το γεγονός ότι χωριά στα οποία ακόμα δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές από πρόσφατες πλημμύρες χτυπήθηκαν ξανά, οι αγρότες ζητούν την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων που καταστράφηκαν από τον «Ιανό» και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών των ΤΟΕΒ καθώς απειλείται η επόμενη αρδευτική περίοδος.

AgroPublic | kinitopoiisi agrotes 03

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν τον ΕΛΓΑ να τις καταβάλει στο σύνολό τους σε όλους τους πληγέντες αγρότες του νομού και ιδίως σε εκείνους που δεν έχουν λάβει ακόμη τα ποσά.

Στο μεταξύ, στα χωριά της Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές από τις χθεσινές βροχοπτώσεις περιόδευσε την Τρίτη ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συμβολική κινητοποίηση με τρακτέρ από Αγροτικούς Συλλόγους της Καρδίτσας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.