Νέα επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας μας τον Σεπτέμβριο του 2018 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία επισημαίναμε τις σοβαρές συνέπειες που θα προέκυπταν με  τον προτεινόμενο  νέο χάρτη των μειονεκτικών περιοχών  που είχε τεθεί σε διαβούλευση, επανερχόμαστε για να σας γνωρίσουμε ότι  στον νομό Τρικάλων από το 2019 και μετά:

-Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος δεν θα ξαναπάρει εξισωτική αποζημίωση στις περιοχές που χαρακτηρίζονταν σαν μειονεκτικές τις τελευταίες δεκαετίες με σημαντικές απώλειες εισοδήματος για οικογένειες που συνεχίζουν να διαμένουν και να στηρίζουν τα χωριά τους.

– Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν θα δικαιούνται να συμμετέχουν στα αναπτυξιακά προγράμματα LEADER και σε άλλα προγράμματα, χρηματοδοτήσεις, εισοδηματικές ενισχύσεις και ποσοστά ενισχύσεων καθόσον προέκυψαν  δραστικές αλλαγές σε όλο το φάσμα των επιδοτήσεων και των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης από το νέο χάρτη των περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα.

Παρακαλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να προχωρήσουν σε επανακαθορισμό των κριτηρίων και να επαναφέρουν τον χάρτη των μειονεκτικών περιοχών στην πρότερη κατάσταση γιατί, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική κατάσταση αυτών των περιοχών σήμερα διαπιστώνεται ότι βρίσκονται σε χειρότερο οικονομικό επίπεδο  από ότι τα προηγούμενα χρόνια, παρότι με τα νέα θεωρητικά κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο τις θεωρεί από το έτος 2019 αναπτυγμένες και τις εξαιρεί από το χάρτη.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Στήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή μας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!