Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ της 29-12-20, κινούνται οι μέγιστες και ελάχιστες τιμές στην Ελλάδα και Ιταλία ενώ σημαντική κάμψη παρουσιάζουν οι μέγιστες στην Ισπανία.

AgroPublic | elaiolado neas esodeias

Στην Ελλάδα στην συνήθη αγορά με απευθείας πώληση, ή με «κόψιμο» στα Ελαιοτριβεία οι μέγιστες κυμαίνονται στα 2,70€/κ, και οι ελάχιστες 2,45-2,50€/κ.

AgroPublic | elaiolado diagonismoi

Παράλληλα άρχισε η διάθεση με διαγωνισμούς από Συν/σμούς στην Ανατολική Κρήτη, ενώ στην Δυτική η ορθή και διαφανής αυτή μορφή διάθεσης, δεν είναι γνωστό γιατί δεν εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Έτσι, στα 2,72€/κ κατακυρώθηκε στις 22-12-20 διαγωνισμός του Α.Σ Παλαικάστρου Σητείας για 60 τόνους οξύτητας 0,4ο , ενώ ήδη άνοιξε και νέος διαγωνισμός του Α.Σ. Τουρλωτής για ποσότητα 30 τόνων οξύτητας 0,3 με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 8-1-2021.

AgroPublic | elaiolado ispania

Στην Ισπανία οι μέγιστες τιμές έπεσαν στα 3,20€/κ ενώ οι ελάχιστες παρέμειναν στα 2,25€/κ.

AgroPublic | elaiolado italia

Στην Ιταλία διατηρούνται συνεχώς αρκετά υψηλότερα στα 4,90 €/κ οι μέγιστες και στα 4,40€/κ οι ελάχιστες σημειώνοντας διαφορά 2,20€ από Ελλάδα.

AgroPublic | elaiolado tynisia

Στην Τυνησία παρουσίασαν κάποια ελαφρά άνοδο κυμαινόμενες στα 2,48€/κ.

Πηγή: sedik.gr

Οι άνθρωποι αντέδρασαν σε αυτήν την ιστορία.
Σχόλια σε: Στα 2,7 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στην Κρήτη, στα 4,9 στην Ιταλία
  • 10 Ιανουαρίου, 2021

    ΤΟ ΚΙΛΟ 2.70 Η ΤΟ ΛΙΤΡΟ ;;; ΓΙΑΤΊ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΙΤΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΙΛΟ ??? ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΛΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΤΡΟ , ΤΟ ΚΙΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ …

    Απάντηση

Write a response

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA