Πρώτη γενική συνέλευση για την ΕΘΕΑΣ την Πέμπτη – Μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τα 150 μέλη


Με κεντρικό προς συζήτηση και απόφαση θέμα την κατάθεση του καταστατικού ίδρυσης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η πρώτη γενική συνέλευση των ιδρυτικών μελών της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Η διαδικασία για την ίδρυση προχωρά ομαλά και για όλες τις σχετικές εξελίξεις ενημερώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Μιλώντας με το ιδρυτικό μέλος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστο Γιαννακάκη, μας είπε ότι «ξεπεράσαμε τον συνολικό τζίρο που απαιτεί η νομοθεσία και προχωράμε στην κατάθεση του καταστατικού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά τα μέλη της ΕΘΕΑΣ ξεπερνούν σε αυτή τη φάση τα 150, με συνολικό τζίρο πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ. Μερικές από τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις που συμμετέχουν είναι ο ΑΠΣΙ «Πίνδος», η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, οι ΕΑΣ Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, όλοι οι συνεταρισμοί της Πέλλας και της Ημαθίας, η ΕΑΣ Λακωνίας, η Παναιγιάλειος, ο Θεσγάλα, η Ένωση Αγρινίου, η Ένωση Καλαβρύτων, η ΕΑΣ Ιωαννίνων κ.ά.

Ουσιαστικά όλα τα μέλη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετέχουν και ένα ποσοστό από τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ, καθώς και πολλοί ανεξάρτητοι συνεταιρισμοί. «Περιμένουμε κι άλλους να συμμετέχουν, που έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον, ειδικά από τον ΣΑΣΟΕΕ,» όπως δήλωσε ο κ. Γιαννακάκης.

Το Σάββατο, στον ιστότοπο της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση με τον κ. Λιβανό:

Οι πρώτες σκέψεις αλλά και η πορεία του ενιαίου φορέα εκπροσώπησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών κατατέθηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση της προσωρινής Επιτροπής της ΕΘΕΑΣ με τον Σπ. Λιβανό, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Σπ. Λιβανός δήλωσε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής, την στήριξή του στο νέο εγχείρημα της σύστασης της εθνικής συντονιστικής οργάνωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχει στόχο την επανένωση του συνεταιριστικού κινήματος κάτω από έναν ενιαίο και ισχυρό φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η ιδρυτική διακήρυξη, καθώς επίσης θα προχωρήσει και η επικύρωση του καταστατικού του νέου φορέα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι σημαντικότεροι στόχοι της ΕΘ.Ε.Α.Σ. είναι:

– Η διάδοση και η προώθηση της Συνεταιριστικής ιδέας και η ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των συλλογικών δράσεων των αγροτών στην κοινωνία και την Εθνική Οικονομία.

– Η συμμετοχή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον αγροτικό τομέα της Ελλάδος και τη λειτουργία των συλλογικών του δραστηριοτήτων.

– Η ανάδειξη και ενδυνάμωση των συλλογικών δράσεων των αγροτών ως απαραίτητο εργαλείο της αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και ως μέσο της διατήρησης της προστασίας του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πρώτη γενική συνέλευση για την ΕΘΕΑΣ την Πέμπτη – Μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τα 150 μέλη

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.