Και τα αποσταγματοποιεία κατηγορίας Α μπαίνουν στην απόσταξη κρίσης. 

Η ενημέρωση των ΔΑΟΚ προς το ΥΠΑΑΤ σχετικά με τα αιτήματα των αμπελουργών για διενέργεια πράσινου τρύγου δείχνουν τάση υπερκάλυψης του προϋπολογισμού των 2.000.000 ευρώ που έχει εγκριθεί για πράσινο τρύγο. Γραπτές αναφορές των ΔΑΟΚ π.χ. Κορινθίας και Τριφυλλίας αναφέρουν αιτήματα για 1.504 στρέμματα και 309 στρέμματα αντίστοιχα προϋπολογισμού 513.000 ευρώ.

Eκτάσεις 870 στρεμμάτων αναφέρουν οι ΔΑΟΚ Καρδίτσας, Ηρακλείου και Αχαΐας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ, σχετικά με το μέτρο της απόσταξης κρίσης, το ΥπΑΑΤ φέρεται να έχει λάβει απόφαση, οι οίνοι προς απόσταξη να οδηγηθούν είτε στο μοναδικό αποταγματοποιό κατηγορίας Β?, ΒΓ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΑΒΕΕ είτε στους συστηματικούς αποσταγματοποιούς κατηγορίας Α’ (Τσίπουρου, Τσικουδιάς), οι οποίοι θα παράγουν ενδιάμεσο προϊόν και θα μεριμνήσουν να βρουν αγοραστή (αποσταγματοποιειο κατηγορίας Β’ στο εξωτερικό) για την περαιτέρω επεξεργασία του ενδιάμεσου προϊόντος προς παραγωγή οινοπνεύματος 92+ % VOL με προορισμό την βιομηχανική, ενεργειακή, φαρμακευτική χρήση.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πράσινος Τρύγος: Προς υπέρβαση του προϋπολογισμού τα αιτήματα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!