“Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της προσωρινής επιτροπής της ΕΘΕΑΣ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό. 

Οι πρώτες σκέψεις αλλά και η πορεία του ενιαίου φορέα εκπροσώπησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών κατατέθηκαν κατά την χτεσινή συνάντηση της προσωρινής Επιτροπής της ΕΘΕΑΣ με τον Σπ. Λιβανό, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Σπ. Λιβανός δήλωσε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής, την στήριξή του στο νέο εγχείρημα της σύστασης της εθνικής συντονιστικής οργάνωσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχει στόχο την επανένωση του συνεταιριστικού κινήματος κάτω από έναν ενιαίο και ισχυρό φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η ιδρυτική διακήρυξη, καθώς επίσης θα προχωρήσει και η επικύρωση του καταστατικού του νέου φορέα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι σημαντικότεροι στόχοι της ΕΘ.Ε.Α.Σ. είναι:

  •  Η διάδοση και η προώθηση της Συνεταιριστικής ιδέας και η ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των συλλογικών δράσεων των αγροτών στην κοινωνία και την Εθνική Οικονομία.
  •  Η συμμετοχή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον αγροτικό τομέα της Ελλάδος και τη λειτουργία των συλλογικών του δραστηριοτήτων.
  •  Η ανάδειξη και ενδυνάμωση των συλλογικών δράσεων των αγροτών ως απαραίτητο εργαλείο της αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και ως μέσο της διατήρησης της προστασίας του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο.
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Σύσκεψη Σπ. Λιβανού με ΕΘΕΑΣ – Τι είπαν;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!