Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 γίνονται έως και τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, επισημαίνει πως συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις της με το Υπουργείο Οικονομικών για μείωση του ποσού επιστροφής στο 30% και όχι στο 50% για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5 καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα της υγειονομικής κρίσης ο κλάδος των παραγωγών έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στο facebook, οι παραγωγοί πωλητές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις επιβαρυμένες οικονομικές τους υποχρεώσεις και να καλλιεργήσουν για τη νέα σεζόν διότι η εργασία των περισσοτέρων έχει μειωθεί στο 50% και σε πολλές περιοχές όπου εξακολουθεί να υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης πολλοί είναι οι παραγωγοί που δεν εργάζονται καθόλου και επιπλέον έως και σήμερα ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών πωλητών των λαϊκών αγορών δεν έχει λάβει ουδεμία ενίσχυση.

Παρατίθεται το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας:

AgroPublic | omospondia

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συνεχίζονται οι πιέσεις των παραγωγών Λαϊκών Αγορών για επιστροφές προκαταβολών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.