Παράταση Γενικών Συνελεύσεων ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Με επιστολή της προς τον ΥπΑΑΤ η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά τρίμηνη παράταση των γενικών συνελεύσεων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.

Θεωρεί αναγκαία αυτή την παράταση για να μην προκληθούν νομικού χαρακτήρα ζητήματα στη λειτουργία των συνεταιρισμών.Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπει ότι θα υπάρξουν συνέπειες στη λειτουργία τους και κατ’ επέκταση στην οικονομία της χώρας.

Τέλος προειδοποιεί τον Υπουργό ότι αν σπεύσουν οι συνεταιρισμοί να πραγματοποιήσουν τώρα τις συνελεύσεις, υπάρχει κίνδυνος διασποράς της νόσου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασή σας για την παράταση της θητείας των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών και προς ολοκλήρωση του σκεπτικού αυτής, σας μεταφέρουμε το καθολικό αίτημα των μελών μας για την εξίσου αναγκαία παράταση των Γενικών Συνελεύσεων.

Όπως γνωρίζεται, με τα ισχύοντα σήμερα, οι Ετήσιες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Συνεταιρισμών θα πρέπει να συνέλθουν το επόμενο διάστημα προς λήψη αποφάσεων, κάτι όμως που καθίσταται πρακτικά αδύνατο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.

Παρακαλώ λάβετε υπόψιν σας πως η συγκέντρωση εκατοντάδων μελών σε κλειστό χώρο συνεδρίασης, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Θεωρούμε αναγκαία την τουλάχιστον 3μηνη παράταση, ώστε να μην προκληθούν νομικού χαρακτήρα ζητήματα στη λειτουργία των συνεταιρισμών, που θα έχουν συνέπειες στην ίδια τους τη λειτουργία και στην οικονομία της χώρας, αλλά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς της νόσου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αίτημα θα γίνει άμεσα αποδεκτό και εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και το ειλικρινές ενδιαφέρον.

Agro Public

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :