Πανεπιστήμιο Wageningen: Το αγρόκτημα του μέλλοντος με χρήση τεχνολογιών

Ένα αγρόκτημα που αντικατοπτρίζει τη γεωργία του μέλλοντος με χρήση καινοτομιών και ορθολογική χρήση των αγροεφοδιών έχει δημιουργήσει ήδη το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο Wageningen

Στο συγκεκριμένο αγρόκτημα χρησιμοποιούνται τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας, drones, αλλά και ρομπότ, ενώ η χρήση χημικών αγροεφοδίων είναι μηδαμινή. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, η δημιουργία της σύγχρονης αυτής αγροτικής εκμετάλλευσης πραγματοποιήθηκε, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εύρεση λύσεων παραγωγής περισσότερων προϊόντων με λιγότερα μέσα.

Επίσης, χρειάζεται να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από το ολλανδικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από όπου και χρηματοδοτείται.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν την παραγωγικότητα των εκμεταλλεύσεων και την αύξηση της βιωσιμότητάς τους μέσω των νέων τεχνολογιών. Επίσης, στόχος τους είναι να εξετάσουν την ανθεκτικότητα των φυτών σε ασθένειες και εχθρούς, αλλά και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :