Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Mε την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 14 Ιουλίου 2020, κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο.

Προβλέπεται η απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης, ρυθμίζει γραφειοκρατικά θέματα, ρυθμίσεις για αλλαγή του ΕΛΓΑ, καθώς και του τρόπου καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αξιοποίηση του αγροτικού κεφαλαίου, σταβλικές εγκαταστάσεις, ρυθμίσεις κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά.

Με τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας εντατικής και ημι-εντατικής μορφής, κτηνιατρείων, κτηνιατρικών κλινικών, εκτροφείων ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Στόχος η διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του αγροτικού τομέα και, επακόλουθα, η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, οικονομίας και ανάπτυξης.

Δείτε αναλυτικά την αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο νόμου ΕΔΩ

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κατατέθηκε στη Βουλή το «οικονομικό» νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!