Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βιοδιεγερτικών Βιομηχανιών (EBIC) προωθεί τη συμβολή των φυτικών βιοδιεγερτικών για να καταστήσει τη γεωργία πιο βιώσιμη και ανθεκτική και με αυτόν τον τρόπο προωθεί την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Βιοδιεγερτικής Βιομηχανίας. Η EBIC ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Βιοδιεγερτικών Βιομηχανιών και άλλαξε το όνομά της όταν απέκτησε νομική ταυτότητα το 2013.

Τα φυτικά βιοδιεγερτικά περιέχουν ουσίες (-ές) ή / και μικροοργανισμούς των οποίων η λειτουργία όταν εφαρμόζεται σε φυτά ή στη ριζόσφαιρα είναι να διεγείρει φυσικές διεργασίες για να ενισχύσει / ωφελήσει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, την αποτελεσματικότητα των θρεπτικών συστατικών, την ανοχή στο αβιοτικό στρες και την ποιότητα των καλλιεργειών.

Τα βιοδιεγερτικά δεν έχουν άμεση δράση κατά των παρασίτων και επομένως δεν εμπίπτουν στο κανονιστικό πλαίσιο των φυτοφαρμάκων.

Θέτοντας τα θεμέλια για μια νεοσυσταθείσα βιομηχανία

Ενώ ορισμένα βιοδιεγερτικά προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά για πολλά χρόνια, ο τομέας βιοδιεγερτικών που βασίζεται στην έρευνα εμφανίστηκε πρόσφατα. 

Οι αγρότες, οι επενδυτές, οι ρυθμιστικές αρχές, οι καταναλωτές, οι επιστήμονες και άλλες βιομηχανίες εξακολουθούν να μαθαίνουν για τα βιοδιεγερτικά και τον ρόλο τους στη βιώσιμη γεωργία. Το EBIC παρέχει μια πλατφόρμα για τη βιομηχανία βιοδιεγερτικών να αλληλεπιδρά με αυτές τις βασικές ομάδες ενδιαφερομένων και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που θέτουν.

Όπως όλοι, έχουμε περιορισμένους πόρους που πρέπει να διαθέσουμε σύμφωνα με τις προτεραιότητες, έτσι ορισμένοι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν περισσότερη προσοχή ταυτόχρονα, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι οι ερωτήσεις, οι ανησυχίες και το ενδιαφέρον όλων των ενδιαφερόμενων μερών συνδέονται τελικά.

Τα βιοδιεγερτικά έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους αγρότες να ανταποκρίνονται με βιώσιμο τρόπο στην αυξανόμενη γεωργική ζήτηση.

 Τα βιοδιεγερτικά βελτιώνουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των αγροκτημάτων. 

Τα βιοδιεγερτικά βελτιώνουν επίσης την πρόσληψη και την αποτελεσματική χρήση άλλων βασικών εισροών, ιδίως λιπασμάτων

Αυτό βοηθά τους αγρότες να βελτιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους με το πρόσθετο όφελος της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Τέλος, ενώ πιστεύουμε ότι η αγορά είναι τελικά ο καλύτερος μηχανισμός για τον προσδιορισμό ποια είναι τα καλύτερα βιοδιεγερτικά προϊόντα, πιστεύουμε ότι τα ελάχιστα πρότυπα προστατεύουν τους αγρότες και διασφαλίζουν ότι έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να λάβουν την καλύτερη απόφαση για τις ιδιαίτερες περιστάσεις τους.

Οι καταναλωτές σήμερα θέλουν υγιεινά, άφθονα και προσιτά τρόφιμα που έχουν παραχθεί με τρόπο συμβατό με τις αξίες τους. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τα βιοδιεγερτικά χρησιμοποιούνται στην τροφική αλυσίδα. Το EBIC προωθεί πρότυπα που προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

 Επειδή τα προϊόντα μας επιτρέπουν αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής των καλλιεργειών.

Οι σχέσεις της EBIC με τις ρυθμιστικές αρχές εξυπηρετούν τελικά όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους. Τα καλύτερα ρυθμιστικά πλαίσια βασίζονται σε μια βαθιά κατανόηση των τεχνολογιών, των βιομηχανιών και των αγορών που εξυπηρετούν. Η EBIC προσπαθεί να παρέχει τις απαραίτητες τεχνικές και πρακτικές πληροφορίες, έτσι ώστε το κανονιστικό πλαίσιο να προωθεί την καινοτομία και τον θεμιτό ανταγωνισμό, προστατεύοντας παράλληλα τους καταναλωτές και τους αγρότες.

Συνεργαζόμαστε επίσης με άλλους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με τη γεωργία, ιδίως επιστήμονες και άλλους βιομηχανικούς τομείς .

———————————————————————————————————

Ενίσχυσε την φροντίδα της καλλιέργειάς σου με το VIUSID agro!????

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Μοριακά Ενεργοποιημένων συστατικών που περιέχει το VIUSID είναι πως, σε πολύ χαμηλές περιεκτικότητες, πετυχαίνει μέγιστη αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη των φυτών, χωρίς να περιέχει τίποτα χημικό, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε παρενέργεια!

????Για περισσότερες πληροφορίες: https://avpinnovations.gr/agrotika/

AgroPublic | 107152772 885406321952829 6597638750025777619 o
AgroPublic | viusidagro25l 2
AgroPublic | Webp.net gifmaker 1

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Οι βιοδιεγέρτες βελτιώνουν την απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!