Σήμερα 26 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα της Ελιάς, μια ημέρα η οποία θεσπίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου καθώς όπως αιτιολογήθηκε η ελιά αποτελεί «το παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας, το οποίο έχει πλέον εξαπλωθεί στις πέντε ηπείρους και συμβάλλει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και στη διατήρηση των φυσικών πόρων».

Την περίοδο που διανύουμε πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελλαιοκαλλιεργητές μας και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της καλλιέργειας σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου, με παραγωγή ελιών και ελαιολάδου με κατώτερη ποιότητα, η παγκόσμια αγορά επιλέγει με βάση την τιμή και όχι την ποιότητα.

Η ανάγκη για να βρούμε ένα ολιστικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για να στηρίξουμε την ελιά και τους ελαιοκαλλιεργητές είναι επιτακτική και πάντοτε επίκαιρη. Με βάση την ενεργή συμμετοχή της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ, αλλά και ειδικά με τις ενέργειες έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο της πανδημικής κρίσης, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε αυτόν το δρόμο.

Τα βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι πολλά. Παράλληλα βήματα και της Κυβέρνησης και των καλλιεργητών, τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μια εποχή όπου η καλλιέργεια θα είναι ελκυστική για κάθε Έλληνα πολίτη.

 

AgroPublic | ΝΚ ΔΤ Παγκόσμια ημέρα ελιάς 1
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Να στηρίξουμε την ελιά και τον ελαιοκαλλιεργητή!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!