Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη απέστειλε η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ. 

Την λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού, με εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κάλυψη του κόστους των εντομοαπωθητικών και κυρίως των απαραίτητων εμβολίων, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Παράλληλα, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ αναδεικνύει την ανάγκη επανασχεδιασμού των Αγροτικών Κτηνιατρείων της χώρας, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης και ουσιαστικής συμβολής των κτηνιάτρων στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Αναλυτικά η επιστολή της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει θέσει σε εφαρμογή για την καταπολέμηση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καταρροϊκός πυρετός, η λοιμώδης αυτή ζωονόσος, είναι για τα ζώα ανάλογη του κορονοϊού, λόγω της εύκολης μετάδοσής του.

Εκτιμούμε, λοιπόν, ότι, για να μην αντιμετωπίσουμε πλήρη κατάρρευση της κτηνοτροφίας και ενόψει της νέας παραγωγικής περιόδου των αιγοπροβάτων, πρέπει να ληφθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα, ενώ οι κινήσεις και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν να είναι συντονισμένες με από κοινού δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Οι κτηνοτρόφοι ναι μεν έχουν την υποχρέωση να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των ειδικών, όμως το ΥπΑΑΤ θα πρέπει, εκτιμούμε, να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους τόσο των εντομοαπωθητικών όσο κυρίως των απαραίτητων εμβολίων.

Παράλληλα, αναδεικνύεται αυτή την στιγμή και το μεγάλο έλλειμμα που έχουμε ως χώρα με την υπολειτουργία και υποβάθμιση των αγροτικών κτηνιατρείων και της ουσιαστικής παρουσίας και συμβολής τους στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Αποτελεί άμεση ανάγκη να επανασχεδιαστούν τα Αγροτικά Κτηνιατρεία από την αρχή, να τεθούν σε νέα βάση και να εξυπηρετήσουν τον ρόλο τους, λειτουργώντας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων που δύναται να απειλήσουν όλη την κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας.

Με δεδομένο ότι απαιτείται άμεσα ουσιαστικός σχεδιασμός και λήψη πρόσθετων μέτρων, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά:

– Να χρηματοδοτηθούν τα εντομοαπωθητικά και τα εμβόλια στο σύνολό τους. Πρόσθετο κονδύλι, ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθεί το εμβόλιο για όλους.

– Να εξεταστεί συνολικά και να επανασχεδιαστεί η λειτουργία των Αγροτικών Κτηνιατρείων με επιπλέον στελέχωση από κτηνιάτρους, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης και πρόληψης αντίστοιχων καταστάσεων. 

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Κάλυψη του κόστους για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!