Επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην εμπορική διάθεση των θερμοκηπιακών κηπευτικών στην Τριφυλία

Να συμπεριληφθεί η περιοχή της Τριφυλίας στα μέτρα που αναφέρονται σε ανακοίνωση με την οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης δεσμεύθηκε ότι θα ληφθούν προκειμένου να αποζημιωθούν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή της Κρήτης από τις επιπτώσεις που είχε για τους παραγωγούς η πανδημία του κορονοϊού στην εμπορική διάθεση των  θερμοκηπιακών κηπευτικών.

Αυτό το αίτημα διατυπώνει σε επιστολή του προς τον υπουργό ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Αναλυτικά η επιστολή του Α.Σ Φιλιατρών:

Θέμα: Επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην εμπορική διάθεση των θερμοκηπιακών κηπευτικών στην Τριφυλία


Η περιοχή της Τριφυλίας είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπίων στην χώρα μας.

Η έκταση των θερμοκηπίων ανέρχεται σε 3300 στρέμματα. Η καλλιεργητική περίοδος αρχίζει τέλη Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται
μέσα έως τέλη Ιουλίου. Οι κυριότερες καλλιέργειες είναι η τομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά, το φασόλι, η μελιτζάνα και σε μικρότερη έκταση τα λοιπά κηπευτικά.


Η συγκομιδή αρχίζει Μάρτιο και ολοκληρώνεται τέλη Ιουλίου.
Ο κύριος όγκος παράγεται τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
Ο κλάδος των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην περιοχή είναι ο πλέον δυναμικός και το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό.

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος χωρίς καμιά αμφιβολία χαρακτηρίζεται από τις καταστρεπτικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία στο ξεκίνημά της βρήκε τις καλλιέργειες της περιοχής στο μέγιστο της παραγωγικής δυναμικότητάς της. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου που αναφέραμε παραπάνω.

Η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί είναι τεράστια. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και είναι αμφίβολο αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια οικονομική ζημιά στο εισόδημά μας και στην οικονομία της περιοχής, αλλά και στην τροφοδοσία στο μέλλον της αγοράς με θερμοκηπιακά προϊόντα.

Ύστερα από σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ, ενημερωθήκαμε για την δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αποζημιωθούν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή της Κρήτης.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε η περιοχή μας να συμπεριληφθεί στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός και να αποζημιωθεί η περιοχή, γιατί οι παραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Μέτρα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην εμπορική διάθεση των κηπευτικών ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!