Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021

Από την Δ/νση Αγροτικης Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. 1536/118137/24-05-2019 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση –υπεύθυνη δήλωση για την ένταξη στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021 μέχρι την 25η Μαΐου 2020.

Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι:

α.) η ποικιλτική μετατροπή με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό,

β.) η μετεγκατάσταση και

γ.) οι βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Δεν καλύπτεται η κανονική ανανέωση αμπελοκαλλιέργειας των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε εκτάσεις οι οποίες πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ Α .β) είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο .γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή δηλώσεις παραγωγής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. δ) έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος , ε) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμέτοχή στο πρόγραμμα ορίζεται στο μισό (0,5) στρέμ . Εκτάσεις σε εκμεταλλεύσεις αμπελουργών οι οποίες καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και κανένα μέρος της συγκομιδής δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε τρόπο , δεν επιδοτούνται.


Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον δέκα 10 ετών, υπολογιζόμενη από το οικονομικό έτος πληρωμής της στήριξης. Η υποχρέωση αυτή εξακολουθεί να δεσμεύει κάθε νόμιμο κάτοχο του αγροτεμαχίου.

Δικαιολογητικά για την εκλεξιμότητα των παραγωγών είναι :

  1. Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση
  2. Αντιγραφο αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (2020)
  3. Φωτοτυπια των δυο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας
  4. Αντιγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας η άλλο έγγραφο όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου παράγωγου
  5. Φωτοτυπια της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης με τον αριθμό τραπεζικού λογ/σμού ταμιευτήριου.
  6. Φωτοαντίγραφα τίτλων νομής

Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2721361238 και 2721361207 Δ/νση Αγροτικής Οικ.& Κτην. Μεσσηνίας και 2723022151 ΓΑΟ Πύλου .


ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :