Από την Δ/νση Αγροτικης Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. 1536/118137/24-05-2019 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση –υπεύθυνη δήλωση για την ένταξη στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021 μέχρι την 25η Μαΐου 2020.

Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι:

α.) η ποικιλτική μετατροπή με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό,

β.) η μετεγκατάσταση και

γ.) οι βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος.

Δεν καλύπτεται η κανονική ανανέωση αμπελοκαλλιέργειας των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.


Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε εκτάσεις οι οποίες πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ Α .β) είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο .γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή δηλώσεις παραγωγής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. δ) έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος , ε) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμέτοχή στο πρόγραμμα ορίζεται στο μισό (0,5) στρέμ . Εκτάσεις σε εκμεταλλεύσεις αμπελουργών οι οποίες καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και κανένα μέρος της συγκομιδής δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε τρόπο , δεν επιδοτούνται.


Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον δέκα 10 ετών, υπολογιζόμενη από το οικονομικό έτος πληρωμής της στήριξης. Η υποχρέωση αυτή εξακολουθεί να δεσμεύει κάθε νόμιμο κάτοχο του αγροτεμαχίου.

Δικαιολογητικά για την εκλεξιμότητα των παραγωγών είναι :

  1. Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση
  2. Αντιγραφο αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (2020)
  3. Φωτοτυπια των δυο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας
  4. Αντιγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας η άλλο έγγραφο όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου παράγωγου
  5. Φωτοτυπια της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης με τον αριθμό τραπεζικού λογ/σμού ταμιευτήριου.
  6. Φωτοαντίγραφα τίτλων νομής

Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2721361238 και 2721361207 Δ/νση Αγροτικής Οικ.& Κτην. Μεσσηνίας και 2723022151 ΓΑΟ Πύλου .


ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!