AgroPublic | 728x90 1

“Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των αγροκτηνοτρόφων που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ζητά σε ανακοίνωσή τους ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, από τη Μεσσηνία.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστιικά: «Με τις τιμές του ελαιολάδου στο κόστος παράγωγης και κάτω από αυτό για πέμπτη χρόνια, έμποροι και βιομήχανοι με διάφορα κόλπα και της πλάτες τις κυβερνήσεις αισχροκερδούν παίρνοντας το προϊόν ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής. Και ενώ εμείς πουλάμε πάμφθηνα την ίδια ώρα η συμπολίτες μας τα προμηθεύονται πανάκριβα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Λιπάσματα φάρμακα πετρέλαιο εφόδια κάθε χρόνο και ακριβαίνουν. Mε την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα το «πράσινο τέλος» στο πετρέλαιο κίνησης, το «περιβαλλοντολογικό τέλος» στο νερό άρδευσης, από φέτος τα διάφορα χαράτσια σε (ΕΝΦΙΑ, ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ ΟΣΔΕ κτλ.) εκτοξεύουν το κόστος παράγωγης.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, «πέφτουν» εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, με ποσά που υπερβαίνουν δεκάδες εκατομμύρια το κονδύλι του προϋπολογισμού για τον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα εγγυημένες τιμές απολαμβάνουν επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τους δρόμους και ενεργεία.

Χρηματοδοτήσεις με την «σέσουλα» σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, καναλάρχες που και μέσα στην κρίση του κορονοϊού τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Είναι πρωτοφανές το χτύπημα που δέχεται η ελιά και το ελαιόλαδο και τα αλλά αγροτικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια και το μόνο που εισπράξαμε ως βοήθεια ήταν ψυχούλα και κοροϊδία.

Δεν πάει άλλο, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και μέσα από αυτούς αγωνιστούμε γιατί ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

 

Διεκδικούμε:

 

-Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρόφων, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

 

-Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε βαμβάκι, λάδι, κηπευτικά και αλλού.

 

-Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια.

 

-Επαρκή και ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για την αντιμετώπισή του δάκου.

 

-Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

 

-Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

-Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής για την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης.

 

-Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λειτουργία Αγροτικών Ιατρείων σε 24ωρη βάση, επάνδρωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Α.Σ. Χανδρινού Μεσσηνίας: Κατώτατη εγγυημένη τιμή για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA