Τα αποθέματα πετρελαίου των ελληνικών εταιρειών μειώθηκαν φέτος τον Ιούνιο κατά 61% σε ετήσια βάση, αλλά είχαν αυξηθεί 286% τον Ιούνιο του 2020 όταν είχε περιοριστεί δραστικά η ζήτηση λόγω της πανδημίας

εγάλες διακυμάνσεις σημείωσαν τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. 

Τα αποθέματα πετρελαίου των ελληνικών εταιρειών μειώθηκαν φέτος τον Ιούνιο κατά 61% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020 στους 590 χιλιάδες τόνους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ωστόσο, πέρυσι τον Ιούνιο είχαν αυξηθεί κατά 286% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, όταν ανέρχονταν σε 391 χιλιάδες τόνους.

Στο σύνολο της ΕΕ, τα εμπορικά αποθέματα είχαν εκτιναχθεί 978% τον Ιούνιο του 2020 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 καθώς τα μέτρα για τον κορονοϊό είχαν περιορίσει τις μεταφορές, ενώ με τη σταδιακή ομαλοποίηση της ζήτησης φέτος, τα αποθέματα μειώθηκαν 186% τον Ιούνιο σε 55,145 εκατ. τόνους και αντιστοιχούσαν στο 33% των συνολικών αποθεμάτων, με το υπόλοιπο ποσοστό να αποτελούν τα αποθέματα ασφαλείας (emergency oil stocks).  

Τα εμπορικά αποθέματα κυμαίνονται ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς σε αντίθεση με τα αποθέματα ασφαλείας, τα οποία είναι αρκετά σταθερά καθώς καλύπτουν υποχρεώσεις των χωρών που υπολογίζονται σε ετήσια βάση.

Τα εμπορικά αποθέματα, αν και αφορούν στις ανάγκες των ίδιων των επιχειρήσεων που τα διατηρούν, μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε περιόδους κρίσης.

αποθέματα πετρελαίου
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Eurostat: Μεγάλη μείωση των εμπορικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews