Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με σχετική επιστολή που απέστειλαν προς τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευχόμενοι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει τον ενημερώνουν για το πλήθος των εκκρεμοτήτων που θα κλιθεί να διεκπεραιώσει σχετικά με τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Με αφορμή την τοποθέτησή σας στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., όπως και του υφυπουργού, κυρίου Γιάννη Οικονόμου, σας ευχόμαστε να έχετε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, για το καλό όλων μας. Δεν μπορούμε, όμως, να μη σχολιάσουμε την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με την «προαγωγή» των κυρίων Μ. Βορίδη και Κ. Σκρέκα, σε σημαντικότερα, σύμφωνα με την πολιτική λογική που επικρατεί στη χώρα μας, Υπουργεία. Μιλάμε, δηλαδή, για επιτυχημένα κυβερνητικά στελέχη, στον τομέα που τους ανατέθηκε, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά, η πολιτική τους προαγωγή! Το ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι το σπουδαιότερο παραγωγικό Υπουργείο και με την ανάλογη σοβαρότητα θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας.

Με μόλις ενάμιση χρόνο θητεία, με πολλά θεσμικά ζητήματα ανοιχτά, με την πανδημία του COVID-19 σε εξέλιξη κι εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη νέα Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική), δεν αλλάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όταν αυτή θεωρείται επιτυχημένη! Κοιτάμε, όμως, μπροστά!

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε, για τα σημαντικότερα θέματα που είχαμε θέσει στον προκάτοχό σας στον ενάμιση χρόνο που προηγήθηκε και τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα, επισυνάπτοντας τα αντίστοιχα έγγραφα:

  • Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής.
  • Παρατηρήσεις στη διαβούλευση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
  • Υπομνήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου.
  • Υπομνήματα σχετικά με τις ενισχύσεις για τον covid-19.
  • Καταρροϊκός πυρετός 2020.
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Επανέρχονται με τα 5 βασικά αιτήματά τους προς το ΥΠΑΑΤ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.