∆υναµική για τιµές παραγωγού, που φαίνεται ότι θα σπάσουν µε άνεση το φράγµα των 6 ευρώ για το αρνί, διαµορφώνεται στην εγχώρια αγορά ενόψει του Πάσχα, ενώ από κοντά ακολουθεί και η τιµή στο κατσικάκι.


Ήδη την περίοδο που διανύουµε η τιµή στο αρνάκι έχει «σκαρφαλώσει» σε ορισµένες περιπτώσεις έως και τα 5,70 ευρώ το κιλό σφάγειο και τα 3,40 ευρώ ζων ζώο, ενώ λίγο χαµηλότερα κινούνται οι τιµές στα ερίφια, βάζοντας τις βάσεις για ακόµη υψηλότερα επίπεδα το χρονικό διάστηµα που µεσολαβεί έως το ορθόδοξο Πάσχα, στις 2 Μαΐου.
«Όσοι παραγωγοί είχαν ρυθµίσει τις γέννες τους έτσι που να διαθέτουν αρνιά στο Ορθόδοξο Πάσχα, ευελπιστούµε πως οι τιµές θα ανέβουν και άλλο», τονίζει στην Agrenda ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου ∆ράµας, Γιάννης Κιτσουκάκης.

Όπως εξηγεί, το προηγούµενο 20ήµερο κι ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, η ζήτηση στο νοµό ήταν µεγάλη µε αποτέλεσµα οι τιµές για το αρνί να πιάσουν τα 3,20 ευρώ το κιλό ζων βάρος, που µεταφράζεται σε περίπου 5,30 ευρώ το κιλό σφάγειο, ενώ στο κατσικάκι αντίστοιχα έπαιξαν στα 3 ευρώ το κιλό ζων βάρος, που αντιστοιχεί σε περίπου 5 ευρώ το κιλό στο σφαγείο.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Τσιμπάει η τιμή των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA