Τους κινδύνους που απειλούν με κατάρρευση το δυναμικό κλάδο της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Β. Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Κόκκαλης επικαλείται και σχετικό ψήφισμα της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας Κτηνοτρόφων, σχετικά με τα προβλήματα που απειλούν με κατάρρευση την Ελληνική κτηνοτροφία και ζητά να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με το κόστος παραγωγής να έχει φτάσει σε δυσβάσταχτα ύψη– κυρίως εξαιτίας των ανατιμήσεων σε ενέργεια, ζωοτροφές –οι όποιες αυξήσεις καταγράφηκαν στις τιμές κρέατος και γάλακτος αδυνατούν όχι μόνο να ενισχύσουν την παραγωγή των προϊόντων αλλά και να καλύψουν το επιπρόσθετο δημιουργούμενο κόστος.

Καθώς περισσότερο από ποτέ είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της κτηνοτροφίας, είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να καταστεί εφικτή η επιβίωση και παραμονή τους στο επάγγελμα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Β. Κόκκαλης: Κίνδυνος κατάρρευσης της ελληνικής κτηνοτροφίας