“Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. 


Οι επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Νοεμβρίου 2020, μπορούν έως και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 να καταθέτουν αίτηση για εκτέλεση αυτοψίας από τις αρμόδιες επιτροπές της ΠΕ Ρεθύμνης, που έχουν συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, δεν θα γίνονται δέκτες άλλες αιτήσεις.

Διευκρινίζεται ότι δυνητικά δικαιούχοι για τη συμμετοχή τους στην παραπάνω διαδικασία είναι:

  • οι επιχειρήσεις πάσης μορφής, που υπέστησαν ζημιές από την παραπάνω κακοκαιρία σε κτιριακά (εφόσον η επιχείρηση είναι ιδιόκτητης του κτηρίου που στεγάζεται), εξοπλισμό, Α? ύλες, εμπορεύματα και εταιρικά οχήματα.
  • οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις / επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την παραπάνω κακοκαιρία, κατά το μέρος που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ (πχ κτιριακά, Η/Μ εξοπλισμός, Α’ ύλες, εμπορεύματα κτλ).

Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του Covid- 19, η αίτηση δύναται να κατατεθεί είτε αυτοπροσώπως μετά από ραντεβού ( τηλ για ραντεβού 2831340716 ), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( πληροφορίες στο παραπάνω τηλέφωνο)

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης επιχείρησης και αγροτικής εκμετάλλευσης, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτηρίου, κατεστραμμένα υλικά), καθώς και κατά το δυνατόν να διατηρήσει τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά , ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την οικία / επιχείρησή του.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κρήτη: Διαδικασίες καταγραφής πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.