Αεροψεκασμός στον Δ.Ευρώτα για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Προγραμματισμένος αεροψεκασμός με ελικόπτερο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη περιοχή της λίμνης Βιβάρι του Δήμου Ευρώτα πραγματοποιήθηκε το πρωί χθες Τετάρτη Μαΐου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη, του δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου και υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Η ακολουθούμενη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η προνυμφοκτονία. Η συγκεκριμένη δράση, που διενεργήθηκε υπό την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, κρίθηκε απαραίτητη μετά τις συστηματικές δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στην περιοχή.

Εντάσσεται δε στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού και αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την τριετία 2018 – 2020.

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :