“Κορωενίσχυση: Ούτε φορολογείται ούτε προμετράται στο όριο μετάταξης για το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ


Δεν φορολογείται η κορωενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και δεν προσμετράται στο όριο των πέντε χιλιάδων ευρώ που αποτελεί κριτήριο για τη μετάταξη των αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου.

AgroPublic | athanasiouΣημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί επαφές του κ. Αθανασίου με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα φορολογικής πολιτικής, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Αναλυτικότερα,, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Λέσβου αναφέρει: «Η αποζημίωση λόγω Covid-19, που δόθηκε στους ελαιοπαραγωγούς μας, είναι αποζημιωτικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν φορολογείται και δεν προσμετράται στο όριο των πέντε χιλιάδων ευρώ (€5.000) που αποτελεί κριτήριο για τη μετάταξη των αγροτών μας από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ» και προσθέτει : «Ευχαριστώ τον κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αυτό αίτημά μας, το μελέτησε και έδωσε την αρμόζουσα – δίκαια λύση».

Πηγή: https://www.emprosnet.gr

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κορωενίσχυση: Ούτε φορολογείται ούτε προμετράται στο όριο μετάταξης για το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA