Σε κινητοποίηση καλούν οι Λάκωνες αγρότες.

Μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Ιουλίου στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας αποφάσισε να συμμετέχει και να περιοδέψει σε όλον το νομό για να ενημερώσει σχετικά τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο σύλλογος, «κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή μας να καταστρέφεται από των καύσωνα στα μέσα Μάη και αμέσως μετά η χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα σε όλη την Λακωνία και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει και στο 100%».

O Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας επισημαίνει: «Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ, συνεχίζοντας την ίδια αντιαγροτική πολιτική και των προηγούμενων Κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, με την δικαιολογία του ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή μας φέρνει όλο και περισσότερο σε αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας καλεί «όλους  τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους  της Λακωνίας  να μην υποκύψουν σε αυτήν την γελοιότητα ότι ο κανονισμός τους ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που το πληρώνουμε οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ), όπου την ίδια ώρα δις ευρώ χαρίζονται απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές».

Σημειώνεται ότι, ενόψει της κινητοποίησης την 1η Ιουλίου, θα γίνει προσυγκέντρωση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης (9:00 πμ) και στον σταθμό των τρένων στην Τρίπολη στις 10:30΄ πμ.

Ο σύλλογος απαιτεί:


Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική  χρηματοδότηση,  που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους,  με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.