15/7/2020
Δήλωση του Θανάση Πετράκου
Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην αποζημιώσει από τον ΕΛΓΑ την καταστροφή που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τον άκαιρο και υπερβολικό καύσωνα της 15-17 Μαΐου 2020 και να παραπέμψει στα ΠΣΕΑ τη καταστροφή καθώς και μη απάντηση του κ. Υπουργού στο αίτημα που διατύπωσα ,για μια ακόμη φορά χθες. για αύξηση της χρηματοδότησης της δακοκτονίας κατά 1.215.000 ευρώ ώστε να γίνει δυνατή η αντιμετώπιση του δάκου ώστε να μην καταστραφεί η παραγωγή που έχει απομείνει από τη ζημιά από τον καύσωνα, δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην ικανοποιήσει ούτε και αυτό το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα.

Οι εξελίξεις αυτές, πέραν των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις ευθύνες και των κ. κ. Νίκα και Τατούλη, αλλά και εξηγούν τη στάση τους στο ΠΕΣΥΠ. Εξηγείται γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση που καταθέσαμε ,τρεις παρατάξεις, για να έχει διεκδικητικό προσανατολισμό η απόφαση του ΠεΣυΠ και μην είναι ένα απλό ευχολόγιο.

Θυμίζουμε ότι προτείναμε «Για την ικανοποίηση των αιτημάτων και με δεδομένη κατ’ αρχάς την αρνητική θέση της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ:

  1. την οργάνωση σύσκεψης με τους φορείς των αγροτών στην Τρίπολη και
  2. τη συνδιοργάνωση με τους φορείς των αγροτών συγκέντρωσης στο υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα και συνάντησης με τον υπουργό».

Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνος δρόμος που υπάρχει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους είναι ο δρόμος του αγώνα, αφού η κυβέρνηση έχει χρήματα για τους κολλητούς της, αλλά για τους ελαιοπαραγωγούς δεν έχει.

Θανάσης Πετράκος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!