Η NEUROPUBLIC Α.Ε. σε συνεργασία με τις εταιρείες γεωπονικών υπηρεσιών AGRON A.E. και ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας, έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός έργου ευφυούς γεωργίας, με στόχο την παρακολούθηση και αντιμετώπιση του δάκου.


Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και προσαρμογή των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στις ιδιαίτερες μικροκλιματικές συνθήκες της περιοχής της Πετρίνας Λακωνίας καθώς και η επίτευξη της απαιτούμενης επιχειρησιακής ετοιμότητας για την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Η προσδοκώμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα με τη συνδυαστική αξιοποίηση των υπηρεσιών της ευφυούς γεωργίας θα προσδώσει την απαιτούμενη «ετοιμότητα» ενόψει των κανονιστικών απαιτήσεων της νέας προγραμματικής περιόδου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και παροχή πρόσθετων υπηρεσιών που σχετίζονται τόσο με τις παραγωγικές διαδικασίες όσο και με αυτό κάθε αυτό το παραγόμενο προϊόν όπως οι γεωργικές συμβουλές και η συμβολαιακή γεωργία.
Φυσικό αντικείμενο των έργων
Το αντικείμενο του έργου αφορά στην προσαρμογή του Συστήματος Λήψης Αποφάσεων για την έγκαιρη παρακολούθηση και αντιμετώπιση του δάκου, μιας και το συγκεκριμένο έντομο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της καλλιέργειας της ελιάς.
Η διαδικασία προσαρμογής περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών όπως τη συλλογή μετρήσεων από παγίδες, τη λήψη παρατηρήσεων στο πεδίο, τη συσχέτιση των μετρήσεων και των παρατηρήσεων με τα μετεωρολογικά δεδομένα των τηλεμετρικών σταθμών και τη διενέργεια εξειδικευμένων εργασιών, οι οποίες για παράδειγμα στην περίπτωση του δάκου αφορούν τόσο σε δείγματα καρπών όσο και σε δείγματα θηλυκών εντόμων δάκου.


Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτυχθεί μοντέλο φυτοπροστασίας για το έντομο του δάκου το οποίο θα παρέχει δείκτη επικινδυνότητας και προτεινόμενη ενέργεια για τη ορθολογικότερη διαχείριση του εχθρού. Ο δείκτης επικινδυνότητας και οι προτεινόμενες αρχικά θα αφορά συγκεκριμένες περιοχές (οπού έχει εγκατασταθεί τηλεμετρικός σταθμός) με δυνατότητα όμως μελλοντικής επέκτασης του δικτύου και κάλυψης του συνόλου του νομού.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι το σχέδιο δράσης θα συνδιαμορφώνεται, με την αξιοποίηση της τοπικής εμπειρικής γνώσης γεωπόνων και παραγωγών του ΑΣ Πετρίνας, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των τοπικών παραγωγών αλλά και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

AgroPublic | viusidagro 1 e1595672967199
‘Ενας καινοτόμος βιοδιεγέρτης
AgroPublic | image 5 2
ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΥΦΑΛΜΗΡΑ ΝΕΡΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Η ευφυής γεωργία στην ελαιοκαλλιέργεια της Πετρίνας Λακωνίας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!