Το Διάταγμα της Ινδίας με τις «απαιτήσεις σχετικά με την πιστοποίηση χωρίς Γενετική Τροποποίηση που θα συνοδεύει τα εισαγόμενα τρόφιμα», το οποίο εκδόθηκε τον Αύγουστο 2020 και θα ισχύσει από 1 Μαρτίου 2021, δημιουργεί ανησυχίες για γραφειοκρατία και πρόσθετο κόστος μεταξύ των εξαγωγέων της ΕΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών – Incofruit-Hellas, κ. Γεωργίου Πολυχρονάκη, αρκετά φρέσκα προϊόντα υπάγονται στη νέα ινδική νομοθεσία, όπως μήλα, μελιτζάνες, δαμάσκηνα, πεπόνια, φασόλια, γλυκές πιπεριές και ντομάτες.

Το γεγονός αναμένεται να επιβαρύνει γραφειοκρατικά αλλά και οικονομικά τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών και για τον λόγο αυτό ζητείται από την Πολιτεία η διευκρίνιση της κατάσταση προς αποφυγή περιττού φόρτου εργασίας καθώς και το βάρος προκειμένου κάθε παρτίδα να πρέπει να πιστοποιηθεί.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ανησυχούν οι εξαγωγείς για αποστολές οπωροκηπευτικών προς την Ινδία και ζητούν διευκρινίσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA