AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | ΥΠΑΑΤ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι με την ολοκλήρωση και της παράτασης που χορηγήθηκε στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης για την υποβολή αιτημάτων πληρωμής α΄ δόσης από τους δικαιούχους, προκύπτει ότι οι απαιτούμενοι πόροι για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών του Μέτρου έχουν ήδη υπερβεί σημαντικά τους προβλεπόμενους από την σχετική προκήρυξη.

Ειδικότερα, υπερκαλύφθηκαν οι διατιθέμενοι πόροι της προκήρυξης ύψους 320 εκ. €, καθώς οι πραγματοποιηθείσες πληρωμές και οι υποβληθείσες αιτήσεις πληρωμής ανέρχονται ήδη στο ποσό των 380 εκ. € και με προοπτική κλεισίματος του προγράμματος στα 450 εκ. €.

Κατά συνέπεια, δεδομένης της κανονιστικής απαίτησης που προβλέπει την ένταξη επιπλέον δικαιούχων μόνο εάν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Μέτρου και της ίδιας Πρόσκλησης, έχει εξαντληθεί κάθε σχετική δυνατότητα.

Επισημαίνεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα πρόσκληση Σχεδίων Βελτίωσης, σχέδιο της οποίας έχει αναρτηθεί και βρίσκεται σε διαβούλευση, με νέους πόρους που εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο του ΠΑΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υπηρέτηση των στόχων της νέας ΚΑΠ και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.