Με δελτίο τύπου ενημερώνει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας για διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου (πλαστού) φυτοπροστατευτικού προϊόντος με την ονομασία ENVOKE 75 WG. Το προϊόν δεν έχει λάβει κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά, παρόλα αυτά στην ετικέτα του εικονιζόμενου σκευάσματος αναφέρεται ότι έχει δήθεν άδεια κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Παρατίθεται φωτογραφία του μη εγκεκριμένου σκευάσματος για την ευκολότερη αναγνώρισή του από τους ενδιαφερόμενους.

AgroPublic |

AgroPublic | image 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση για διάθεση στην αγορά πλαστού (μη εγκεκριμένου) προϊόντος με την  επωνυμία «ENVOKE 75 WG».

 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το υπ’αριθ.4797/129664-20/05/2020 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ), έγινε καταγγελία από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) προς το Υπ.Α.Α.Τ., για διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου (πλαστού) φυτοπροστατευτικού προϊόντος (φπ). Σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4036/2012, γι αυτές τις παραβάσεις προβλέπονται ποινικές κυρώσεις

Συγκεκριμένα, προσκομίσθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο φωτογραφία σκευάσματος που φέρει την εμπορική ονομασία “ENVOKE 75 WG” με πλαστή Ελληνική ετικέτα. Το προϊόν δεν έχει λάβει κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά, παρόλα αυτά στην ετικέτα του εικονιζόμενου σκευάσματος αναφέρεται ότι έχει δήθεν «Ημερομηνία Ισχύος Άδειας: 27/08/2019-25/08/2021», το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το εικονιζόμενο σκεύασμα είναι μη εγκεκριμένο, αγνώστου σύστασης.

Η Υπηρεσία μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 3 του Ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάζει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Τα εν λόγω φυτοπροστατευτικά προϊόντα δεσμεύονται και επανεξάγονται στη χώρα προέλευσης προκειμένου για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή επιστρέφονται στο κράτος-μέλος αποστολής. Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4036/2012, για τις ανωτέρω παραβάσεις προβλέπονται επιπλέον ποινικές κυρώσεις.

Σας προσκαλούμε να κάνετε Like Στην σελίδα μας, πατώντας ΕΔΩ.

AgroPublic |

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΠΡΟΣΟΧΗ! Διάθεση στην αγορά πλαστού προϊόντος με την επωνυμία «ENVOKE 75 WG».

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!