Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, έτους 2019 και τα αναθεωρημένα αποτελέσματα των ετών 2010-2018, τα οποία καταρτίστηκαν τον Σεπτέμβριο 2020, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 138/2004.

Οι Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας αναφέρονται στο Εισόδημα των δραστηριοτήτων του γεωργικού κλάδου (γεωργία – κτηνοτροφία), αποτελούν δορυφορικό λογαριασμό του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών και παρέχουν συμπληρωματικά στοιχεία για τον γεωργικό κλάδο.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας, προέρχονται από έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και από άλλες διοικητικές πηγές δεδομένων.

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο παρόν Δελτίο Τύπου, έχουν ενσωματωθεί τα αποτελέσματα της αναθεώρησης έτους βάσης (2015=100) των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών.

Στο πλαίσιο της κατάρτισης των Λογαριασμών του γεωργικού κλάδου, οι εργασίες αναθεώρησης περιλάμβαναν την αξιοποίηση νέων και επικαιροποιημένων πηγών στοιχείων και μεθόδων υπολογισμού των συνιστωσών του γεωργικού εισοδήματος.

Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας σε Τρέχουσες Τιμές για τα έτη 2016 -2019.

Πίνακας 1: Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας σε τρέχουσες τιμές (σε εκατ. ευρώ)

AgroPublic | elstat(3)

Στον Πίνακα 2 παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των Οικονομικών Λογαριασμών Γεωργίας σε Σταθερές Τιμές προηγούμενου έτους για τα έτη 2016 -2019.

Πίνακας 2: Οικονομικοί Λογαριασμοί Γεωργίας σε σταθερές τιμές προηγούμενου έτους1 (σε εκατ. ευρώ)

AgroPublic | elstat2(1)

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Τα εισοδήματα από την γεωργική δραστηριότητα – Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!