Το οροπέδιο του Φενεού Κορινθίας Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και περιστοιχίζεται από τα βουνά της Ζήρειας και του Χελμού. Αρδεύεται από τα άφθονα νερά των ποταμών του, του Όλβιου και του Δόξα, και διακρίνεται για το μικροκλίμα του που το καθιστά ξεχωριστό για την φυσική ευφορία και γονιμότητά του.

Είναι δηλ. Ένας τόπος όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που ευνοούν την καλλιέργεια των Οσπρίων. Πράγματι τα ονομαστά για την πλούσια γεύση και νοστιμάδα τους όσπρια Φενεού (Φασόλια Βανίλιες Φενεού, Γίγαντες Φενεού, Φάβα Φενεού, κ.λ.π.) αποτελούν μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της περιοχής αυτής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ποιότητα των Οσπρίων Φενεού έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει καταχωρήσει στο Μητρώο των Προιόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ , τα Βανίλιες Φενεού και την Φάβα Φενεού.

Στα μέσα του 2015 και εν μέσω της μεγάλης Οικονομικής Κρίσης για την χώρα μας, οι Γιάννης Μητρόπουλος και ο Κώστας Δάρης, διέκριναν ότι οι παραπάνω παράγοντες αποτελούσαν χρυσή ευκαιρία για να ασχοληθούν με τα Όσπρια της περιοχής τους απο όπου κατάγονται. Ποιό ειδικά να ασχοληθούν με την παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση στην αγορά των Οσπρίων Φενεού με λογότυπο ”ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ”.

AgroPublic | 60 1

Κι αυτό έκαναν και ξεκίνησαν μόνοι τους την προώθηση και τη διακίνηση του προϊόντος, χωρίς ειδικούς και συμβούλους

Ο κρίσιμος παράγοντας πάνω στον οποίο βασίστηκε το εγχείρημά τους ήταν η άποψη και πίστη τους ότι η ποιότητα της διατροφής μας αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μας.

Έτσι το πρώτο που φρόντισαν είναι να συνεργαστούν με το Γεωπονικό Πανεπιστημιο Αθηνών και να φροντίσουν ώστε η απεντόμωση των προιόντων τους να πραγματοποιείται χωρίς φάρμακα. Ειδικότερα εισάγουν τα προιόντα τους σε καθεστώς κατάψυξης για συγκεκριμενο χρόνο ώστε αυτά να απαλλάσονται απο τον λεγόμενο επιστημονικά “Βρούχο”. Το έντομο που όλα τα όσπρια έχουν ενσωματωμενο απο τη φύση τους.

Το δεύτερο είναι ότι, πρίν την συσκευασία του, αφήνουν τον καρπό να απαλλάσεται απο τις υγρασίες που φερει μετά την συγκομιδή του, με φυσικό τρόπο.

Επίσης πριν την συσκευασία η τελική διαλογή γίνεται με τα χέρια ώστε το προιόν να είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

Τέλος φρόντισαν ώστε η συσκευασία να αναδυκνύει την ποιότητα των προιόντων τους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 04bd2afa-c6e7-4acb-b1c1-e20508711bc6

Βασικό μέλημα των συντελεστών του εγχειρήματος, είναι η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων από την παραγωγή μέχρι την διάθεσή τους στον καταναλωτή. Για τον λόγο αυτό, εκτός από το μέρος της παραγωγής που οι ίδιοι παράγουν, φροντίζουν να προμηθεύονται τις ποσότητες που επεξεργάζονται, από παραγωγούς, οι οποίοι είναι μυημένοι στην φιλοσοφία τους, καθώς και στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και αρχών κατά την διαδικασία της παραγωγής.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 834f0a9a-455c-4399-b34f-2086b0069039

Όταν ρωτήθηκαν ποιό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει μεχρι σήμερα, απάντησαν άμεσα και χωρίς περιστροφές, οι Ελληνοποιήσεις. Δηλ. Κατά τα κοινώς λεγόμενα η νοθεία των προιόντων.

Πιστεύουν ότι η αποτελεσματικη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου απο την Πολιτεία, θα προστατεύσει, τους παραγωγούς και το εισόδημά τους, τους καταναλωτές και σαφώς και την οικονομία της χώρας.

Το ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που προβλέπονται απο το υφιστάμενο Νομικό και Θεσμικό πλαίσιο για τα προιόντα με την ένδειξη ΠΟΠ/ΠΓΕ, ώστε εκτός απο την γνησιότητα να διασφαλίζεται και η νομιμότητα της διακίνησης των προιόντων αυτών.

Αξιζει να εισημανθεί ότι το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο TRUE στο οποίο συμμετείχαν 6 πανεπιστήμια από 12 χώρες, συμπεριέλαβε την εταιρεία ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ, μεταξύ των 10 Εταιρειών της Ευρώπης, οι οποίες αποτελούν παράδειγμα όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων τους, τον τρόπο επεξεργασίας τους και αποτελεσματική πρακτική σχετικά με την δουλειά τους στον χώρο των Οσπρίων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό μπορείτε να αντλήσετε επισκεπτόμενοι τον σύνδεσμο :(file:///C:/Users/user/Downloads/727973_D.4.2Businesscases_FINAL.pdf ).

Παράλληλα ήδη έχει προταθεί στο ”ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ” να συμμετάσχει ως συνεργάτης πλέον σε αντίστοιχο Ευρωπαικό πρόγραμμα.

Σήμερα τον 6ο χρόνο απο την έναρξη της προσπάθειας, η ομάδα του ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ έχει ενισχυθεί απο νέους ανθρώπους, τον Γιώργο και Δημήτρη Λύρα, η συμμετοχή των οποίων διατηρεί τον οικογενειακό χαρακτήρα του εγχειρήματος και οι οποίοι με το ίδιο μεράκι και με τις ίδιες αρχές και απόψεις, έχοντας άριστη γνώση των αγροτικών θεμάτων και της αγροτικής παραγωγής, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν σε καλύτερα αποτελέσματα της προσπάθειας.

Τέλος, τα όσπρια ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ πωλούνται σε πάνω απο 150 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και εξάγονται σε 8 περίπου χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Τα προϊόντα Δικότυλον ενδεικτικά τα βρίσκουμε στα καταστήματα Yolenis, Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Ελληνικά Καλούδια, Καταλαχού, Μανδραγόρας, ”Masticha Shop”, “E-Bloko”, ”Με την οκά και με το δράμι(Περισσότερα σημεία πώλησης στην ιστοσελίδα του ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ), Όσπρια Δικότυλον, Γκούρα Ορεινής Κορινθίας, Τ/6946617.662, www.dikotylon.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

AgroPublic | 009
AgroPublic | 02.jpg
AgroPublic | DYKOTYLON FAVA OF FENEOS page 0001
AgroPublic | ΒΑΝΙΛΙΕΣ
AgroPublic | DIKOTYLON VANILLA BEANS OF FENEOS page 0001

Μείνετε συντονισμένοι για τις εκπληκτικές συνταγές με τα υψηλής διατροφικής αξίας παραγώμενα Όσπρια Φενεού

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ: Παραγωγή, Τυποποίηση και διάθεση άριστης ποιότητας προϊόντων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!