Διανομή πολύτιμων εφοδίων στους ελαιοπαραγωγούς από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργου

Απόλυτα ικανοποιημένα είναι τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου από την διανομή των πολύτιμων εφοδίων που εξασφάλισε και υλοποιεί η διοίκησή του, στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος.

Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι δεκάδες ελαιοπαραγωγοί από τον Πύργο, το Λαμπέτι και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΑΣ Πύργου Μιχάλης Πλαστουργός, θα λάβουν ελαιόπανα, ραβδιστικά μηχανήματα, αλυσοπρίονα, αλλά και ανοξείδωτα δοχεία συλλογής και φύλαξης του ελαιολάδου, όλα εξαιρετικής ποιότητας.

Η διάθεση των εφοδίων γίνεται από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Λαμπέτι.
Για την διάθεση των εφοδίων ο Μιχάλης Πλαστουργός πρόεδρος της ομάδας ελαιοπαραγωγών αγροτικού συνεταιρισμού Πύργου Ηλείας τόνισε σχετικά.

«Στα πλαίσια του προγράμματος του ελαιοκομικού φορέα, έχουμε πάρει την άδεια από το υπουργείο – ΟΠΕΚΕΠΕ όπου είμαστε εγκεκριμένοι, για αυτό το πρόγραμμα που υλοποιούμε φέτος για δεύτερη χρονιά και που αφορά τα υλικά τα οποία δίνονται στους ελαιοπαραγωγούς του συνεταιρισμού. Αυτό το πρόγραμμα είναι το καλύτερο της Ελλάδος. Δίνουμε στους παραγωγούς σακιά, πανιά, δοχεία, μικρά και μεγάλα, ραβδιστικά, κοντοπριόνα, βενζινοπρίονα, και άλλα, ότι δηλαδή χρειάζεται ο σύγχρονος ελαιοπαραγωγός για να κάνει την συγκομιδή του.

Εμείς έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για να βγει αυτό το πρόγραμμα, ως προς τα υλικά των παραγωγών και όχι προς την αμοιβή των τεχνοκρατών. Γιατί εμείς εκπροσωπούμε μόνο τους αγρότες. Όπως ξέρετε όμως τα μεγάλα προγράμματα πάνε στους τεχνοκράτες. Αυτό βέβαια εμάς μας δυσκολεύει πάρα πολύ στην υλοποίηση του έργου μας. Και αυτό το λέμε γιατί όταν πας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μία εγγυητική των 110.000 ευρώ σου δίνει για να υλοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα ως αρχή 100.000 ευρώ. Δηλαδή η τράπεζα σου δίνει ένα χαρτί και όχι χρήματα».

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος παραγωγός και μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού επισήμανε πως το πρόγραμμα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

«Όπως βλέπετε, ολοκληρώσαμε με τεράστια επιτυχία αυτό το μέρος του προγράμματος και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το τελειοποιήσουμε. Αυτό το κάνουμε για το καλύτερο των παραγωγών τόσο του Λαμπετίου, όσο και του Πύργου».

Επίσης ο Ευάγγελος Γαλανόπουλος παραγωγός από το Λαμπέτι επισήμανε πως αυτό το πρόγραμμα βοηθά πολύ τους ελαιοπαραγωγούς.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο για τα υλικά τα οποία μας φέρνει, δηλαδή τα μηχανήματα και όλα τα υπόλοιπα. Μας βοηθάει πάρα πολύ ο πρόεδρος, αφού αυτά τα μηχανήματα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στην ελαιοπαραγωγή. Οι παραγωγοί ευνοούνται από αυτά τα προγράμματα, αφού δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να δώσουμε τόσα χρήματα για να πάρουμε αυτά τα μηχανήματα. Ενώ πλέον τα παίρνουμε με ένα πολύ μικρό ποσό».

viusidagro 1 e1595672967199
Ενας καινοτόμος βιοδιεγέρτης | ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερα
image 5 2
κλικ εδώ για περισσότερα

Λεωνίδας Νταλιάνης

Γεωπόνος - Εδαφολόγος - Αρθρογράφος/Συντάκτης Agricultural University of Athens Soil Science & agricultural chemistry

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.