Ο Δήμος Δυτικής Μάνης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την καρπόπτωση

Ψήφισμα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Ο Δήμαρχος Δημήτριος Γιαννημάρας :

«Κύριε υπουργέ, δύο χρόνια τώρα οι αγρότες μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν και πάλι σοβαρό πρόβλημα τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα, μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου είχαμε ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού.

Από την άλλη, η φετινή πανδημία έχει δημιουργήσει, λόγω των επιπτώσεών της, ανασφάλεια στους αγρότες, οικονομική αδυναμία για καλλιέργειες, αλλά και φόβο για διάθεση των προϊόντων τους.

Κύριε υπουργέ, επειδή οι αγρότες είναι βασικοί μέτοχοι της ανάπτυξης της πατρίδας μας χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας. Με πολιτική απόφασή της να τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα, αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθός τους».

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :