Η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων ζητά δεκαπλασιασμό των θέσεων στο νέο πρόγραμμα!

Με ανακοίνωσή τους προς το διοικητή του ΟΑΕΔ , κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη, η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων ζητά το δεκαπλασιασμό των Δασολόγων στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε δήμους και άλλες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η ΠΚΔ τονίζει ότι οι δασολόγοι εκτός από την διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου (πάρκα. άλση κλπ), έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας (κατάρτιση Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας), καθώς και για την διαχείριση όλων περιαστικών δημοτικών δασικών εκτάσεων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής :

Κύριε Διοικητά,
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εγκριθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και άλλες υπηρεσίες, το οποίο θα αφορά σε 36.500 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Από το σύνολο αυτών των εργαζομένων, μόνο 40 προβλέπεται να είναι Δασολόγοι, οι οποίοι μάλιστα είναι και δυσανάλογα κατανεμημένοι (π.χ. σε ολόκληρη την Πελοπόννησο θα υπάρχουν μόνο 3 θέσεις).

Με την επιστολή μας αυτή και σε συνδυασμό με την αντιπυρική περίοδο που έχουμε ήδη μπει, σας ζητάμε να δεκαπλασιάσετε τον αριθμό των Δασολόγων που θα προσληφθούν, δεδομένου ότι, εκτός από την διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου (πάρκα. άλση κλπ), οι Δασολόγοι έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας (κατάρτιση Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας), καθώς και για την διαχείριση όλων περιαστικών δημοτικών δασικών εκτάσεων.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο .

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :