Δαβάκης: “Εγκαθίδρυση μικρών μονάδων ταυτοποίησης των διαγνωστικών τεστ στην επαρχία”

“Χθές το πρωί στή Βουλή, στή συνεδρίαση τής Επιτροπής Έρευνας,φιλοξενήσαμε τόν καθηγητή Γενετικής τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου τής Γενευής κ.Μιχάλη Δερμιτζάκη. Εξετάσαμε τά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τής επιδημιάς τού COVID-19 καί τήν ανταπόκριση τής ελληνικής ερευνητικής κοινότητας.
Κατά τήν ομιλία μου αναφέρθηκα στό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τό Νοσοκομείο τής Σπάρτης σχετικά μέ τά διαγνωστικά test”.

https://www.facebook.com/100008118163874/videos/2635956596684920/
Αναλυτικά ο κ.Δαβάκης αναφέρει:

“Εγώ ήθελα να εντοπίσω ως ερώτημα το μεγάλο ζήτημα που εμφιλοχωρεί μέσα στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού και κυρίως απασχολεί τις επαρχιακές δομές υγείας, και κυρίως το Νοσοκομείο της Σπάρτης αλλά και τα νοσοκομεία των περιοχών που πολλοί συνάδελφοι εκπροσωπούν την ελληνική περιφέρεια.

Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί αυτές τις δομές είναι όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ στην Σπαρτή, ένα ύποπτο δείγμα όταν εμφανιστεί στα εσωτερικά ιατρεία για να εξακριβωθεί από υποπτο αν είναι πράγματι κρούσμα πρέπει το δείγμα αυτό να μεταφερθεί στην Αθήνα ή στην Πάτρα κάτι το οποίο καθυστερεί πολύ την εξακρίβωση του γεγονότος με ότι αυτό σημαίνει την επιβάρυνση δομών υγείας των μικρών και λίγων δομών υγείας που έχουν τα περιφερειακά νοσοκομεία και στην περίπτωση της Σπάρτης εδώ και 3 μήνες έχει επιταχθεί η νέα χειρουργική κλινική προκειμένου να αποτελέσει χώρο περιορισμού των ύποπτων κρουσμάτων που περιμένουν να εξακριβωθούν από την Αθήνα ή Πάτρα

Πως θα έβλεπε ο κ. Καθηγητής και η πολιτική ηγεσία δημιουργία μικρών τέτοιων μονάδων πιστοποίησης και διερεύνησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές δομές υγείας.

Δεν μπορεί να φεύγει ένα περιστατικό εκτός δομής με ότι και αν αυτό σημαίνει και να περιμένουμε 2 και 3 ημέρες αν πράγματι ταυτοποιειτε ως κρούσμα.

Θα πρέπει να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο πέραν της τέλειας και εξαιρετικούς οργάνωσης και αντιμετωπισης που υπήρξε εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και των ειδικών που χειρίστηκαν το θέμα πρέπει να δούμε τις ενναλακτικές.

Όπως η εγκαθίδρυση μονάδων ταυτοποίησης των διαγνωστικών τεστ στους χώρους που υπάρχουν αυτά τα κρούσματα να εγκαθιδρυθεί τοπική μονάδα και θα ήθελα την άποψη του κύριου καθηγητή κάτι το οποίο θα απαλύνει την επιβάρυνση υγειονομικών μονάδων και σε εργατοώρες και σε χρόνους και σε ταχύτητα διάγνωσης ύποπτων κρουσμάτων.”

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :