Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, έχοντας υπόψη το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ,  το οποίο προβλέπει, από το Σάββατο 22-01-2022, επιδείνωση του καιρού με εκδήλωση έντονων χιονοπτώσεων ή/και δημιουργία παγετού, προειδοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής ευθύνης της, να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο. Ειδικότερα:

  • να αποφύγουν εργασίες υπαίθρου,
  • οι κτηνοτρόφοι να προβούν στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπών εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους,
  • στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις κρίνεται απαραίτητη η ρύθμιση της θέρμανσης (ώρες και διάρκεια λειτουργίας), ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που αναμένονται και την ευαισθησία της καλλιέργειας στο ψύχος,
  • οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών να λάβουν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση της πτώσεως της θερμοκρασίας κάτω από το όριο αντοχής των φυτών.

Επισημαίνεται ότι ο ΓΟΕΒ Παμίσου είναι σε ετοιμότητα για την αποτροπή επιπτώσεων από ενδεχόμενο παγετό στην καλλιέργεια εαρινής πατάτας στα χωράφια του κάμπου της Μεσσήνης και του Μπουρνιά

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: οδηγίες λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.