Η κολεκτίβα των 6 παιδικών φίλων που προωθούν διεθνώς το τσάι του βουνού από τον Όλυμπο


Παιδιά της ίδιας γειτονιάς του συνοικισμού Βότση στην Καλαμαριά, που γνωρίζονταν όλοι από πολύ μικρή ηλικία και ανέπτυξαν ισχυρούς φιλικούς αλλά και οικογενειακούς δεσμούς που αντέχουν μέχρι και σήμερα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνεταιριστούν και να εργαστούν πάνω σε ένα κοινό όνειρο, είναι τα μέλη της Collecteave. Της αγροτικής  συνεταιριστικής επιχείρησης στις παρυφές του Ολύμπου, απ’ όπου οι 6 παιδικοί φίλοι προωθούν το τσάι του βουνού σε όλη την Ευρώπη. Αν και παιδιά της πόλης, ανέκαθεν απολάμβαναν τη φύση και τους ρυθμούς του χωριού και τους ενθουσίαζε η ιδέα να ασχοληθούν με την παραγωγή προϊόντων. 

«Το 2015, όταν είμαστε στην ηλικία των 25-26 ετών και έπειτα από πολλά χρόνια γνωριμίας, φίλιας και ισχυρών δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ μας, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός ονείρου μας που είχε σαν κεντρική ιδέα τον συνεταιρισμό και την αυτό-οργάνωση με στόχο το επιχειρείν αλλά και την συνέχιση των κοινών μας εμπειριών και περιπετειών. Ανέκαθεν είχαμε όλοι μαζί σαν κεντρικό θέμα προς συζήτηση, το πως, το πότε και πάνω σε τι αντικείμενο θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, θέλαμε με κάθε τρόπο να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας φτιάχνοντας μια συνέργεια. Κανείς μας δεν μπορούσε να κάνει την αρχή μόνος του μιας και ήμασταν αρκετά νέοι και έχοντας βγει στην αγορά εργασίας της Ελλάδας σε ένα ολοκληρωτικά κατεστραμμένο εργασιακό τοπίο λόγω της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών» εξηγεί στην ATHENS VOICE ο ένας εκ των έξι φίλων, ο Γιάννης Δεληκάρης.

Η Collecteave απαρτίζεται από τους 32χρονους Αχιλλέα Κόνσουλα, Φώτη Καρρά, Αλέξανδρο Γιαβρόγλου, Θοδωρή Θεοδωράκη, Γιώργο και Γιάννη Δεληκάρη. H aγάπη τους για τα βότανα, τα αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά και συγκεκριμένα για το ανθεκτικό ελληνικό τσάι του βουνού, τον Σιδερίτη, τους έκανε να ξεκινήσουν αυτού του είδους τις καλλιέργειες, με απώτερο στόχο την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων τους.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/731101-exi-paidikoi-filoi-ston-olympo-proothoyn-diethnos-voynisia-votana»

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Έξι παιδικοί φίλοι στον Όλυμπο προωθούν τα βότανα τους διεθνώς

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA