Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας είχε την Δευτέρα 4 Μαΐου, στη Σπάρτη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, μετά την κοινοποίηση των γραπτών προτάσεων του εν λόγω συλλόγου για την επανεκκίνηση της ελληνικής γεωργίας.

Στη συνάντηση, παρών στην οποία ήταν και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, οι γεωπόνοι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν:

α) Ο σημαντικός ρόλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η αναγκαιότητα αναβάθμισης των αρμοδιοτήτων του

β) Η ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων δομών κάθε βαθμίδας διοίκησης που έχουν αντικείμενο την γεωργία, ώστε και αναπτυξιακά προγράμματα να υλοποιηθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ισχυροποιηθούν

γ) Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να καθίσταται ευχερής η δυνατότητα διάθεσης των αγροτικών και κυρίως των κτηνοτροφικών προϊόντων και από τους ίδιους τους παραγωγούς.

δ) Η ανάπτυξη των χωροταξικών σχεδίων με την οριστικοποίηση των χρήσεων γης, ώστε να προστατευτεί η γη υψηλής παραγωγικότητας.

ε) Η χρηματοδότηση σύγχρονων εγγειοβελτιωτικών έργων, ώστε και η λειψυδρία να αντιμετωπιστεί και το κόστος παραγωγής να μειωθεί.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε -για μια ακόμα φορά- την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να συνδράμει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα με έργα υποδομής (εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά, κ.λ.π.) και να αναβαθμίσει τις δομές και τις υπηρεσίες αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας που υπάγονται στην αρμοδιότητά της.

Η συνάντηση του Θ. Βερούτη με το Δ.Σ. του συλλόγου και -συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Γιώργο Μπουραζάνη, την αντιπρόεδρο Μαριλένα Χρυσαδάκου και τον γραμματέα Χρύσανθο Κωστάκο– ολοκληρώθηκε με την δέσμευση των συμμετασχόντων ότι: “ο διάλογος θα συνεχιστεί, με στόχο την ωρίμανση και την υλοποίηση των προτάσεων που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα”.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συνάντηση Βερούτη – Δαβάκη με τον Γεωπονικό σύλλογο.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!