Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στις Τεχνολογίες Γεωργίας Ακριβείας, τις Θερμοκηπιακές και Υδροπονικές Καλλιέργειες στα Χανιά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες (18 έως 40 ετών) που ασχολούνται ήδη ή πρόκειται να ασχοληθούν με την εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας και παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε θερμοκήπια.

Επικεφαλείς της δράσης είναι οι κ. Θωμάς Μπαρτζάνας και Σπύρος Φουντάς, Αναπληρωτές Καθηγητές του ΓΠΑ, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επαγγελματιών και νεοεισερχόμενων στον κλάδο των έξυπνων τεχνολογιών και των θερμοκηπίων.

Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όσο και από την αγορά. Το πρόγραμμα κατάρτισης «Έξυπνα Συστήματα Γεωργικής Παραγωγής», θα παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε ελεγχόμενες συνθήκες (θερμοκήπια, υδροπονικές καλλιέργειες) καθώς και την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα μήνα, θα είναι διάρκειας 80 ωρών (40 ώρες θεωρία και 40 ώρες πρακτική).

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί με δια ζώσης μαθήματα. Εάν και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν (λόγω covid – 19 και αποφάσεων των υγειονομικών αρχών) το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί μέσω web εκπαιδεύσεων ενώ το πρακτικό μέρος θα υλοποιηθεί με δια ζώσης εκπαιδεύσεις , με τρόπο που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής. Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2020.

AgroPublic | image 2
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Γεωπονικό Παν.: Πρόγραμμα κατάρτισης στη Γεωργία Ακριβείας, τις Υδροπονικές & Θερμοκηπιακές Καλλιέργειες.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!