Με Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) που καταθέσαμε σήμερα και υπογράφεται από 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητάμε να διαλευκανθούν οι αιτιάσεις παραγωγών των Κυθήρων για τις μεγάλες αστοχίες και προβλήματα που αναδείχθηκαν φέτος στα αγροτεμάχιά τους, έπειτα από την τμηματική, υποχρεωτική από τους κοινοτικούς κανονισμούς ανανέωση του χαρτογραφικού υπόβαθρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέρος της οποίας αφορούσε και σε περιοχές των Κυθήρων.

Είναι προφανές ότι, αν οι τυχόν αστοχίες είναι απόρροια της παραπάνω υποχρέωσης της πολιτείας για ανανέωση του υποβάθρου, είναι και ευθύνη της πολιτείας να έχει ενεργήσει έγκαιρα, στοχευμένα και αποτελεσματικά ώστε να διορθωθούν όλες οι παράμετροι που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή και δίκαιη καταβολή των επιδοτήσεων του Πυλώνα Ι και ΙΙ της ΚΑΠ στους παραγωγούς των Κυθήρων.

Οι «μετακινήσεις» των αγροτεμαχίων αποτελούσαν συχνό φαινόμενο του αμαρτωλού παρελθόντος και θα ανέμενε κανείς ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα είχε φροντίσει να οργανώσει διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας για να διασφαλίζει ότι αυτά τα φαινόμενα θα προλαμβάνονται και θα διορθώνονται εν τη γενέσει τους, ιδιαίτερα δε όταν αυτές οι μετακινήσεις είναι αποτέλεσμα ενεργειών της διοίκησης.

Το γεγονός ότι οι παραγωγοί βρίσκονται ξανά στη θέση να πρέπει να αποδείξουν οι ίδιοι ότι «δεν είναι ελέφαντες», δεν μπορεί παρά να σηματοδοτεί πισωγύρισμα στην εύρυθμη απονομή των επιδοτήσεων.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: ΕΔΩ

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Στ. Αραχωβίτης: «Κύθηρα: Γιατί οι παραγωγοί βρίσκονται ξανά στη θέση να πρέπει αποδείξουν οι ίδιοι «ότι δεν είναι ελέφαντες»;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.